9 entry daha
  • hipofiz bezi tarafindan salgilanan, vucut icin en gerekli iki hormondan biri. digeri; testosteron.
    asil gorevi hucre gelisimini ve hucre yenilenmesini saglamaktir. sinir sistemini uyarip canli tutar, boylece bagisiklik sistemini guclendirir.

    bahsedildigi gibi en cok kaliteli uyku esnasinda salgilaniyor, bir de yogun tempolu yapilan sporla tabii.
    ayrica vucudun kas yapimini sagliyor, kemik yogunlugunu arttiriyor, uzun kemiklerin buyumesini sagliyor, yag yakimini arttiriyor ve yaslanmayi geciktiriyor.
    gencken daha cok salgilanirken yaslandikca azaliyor.
    spor yapmadan once yagli gidalar ve karbonhidrat tuketildiginde uretimi ciddi oranda yavasliyor. bunun disinda egzersiz esnasinda susuz kalmak da hgh uretimini yavaslatan faktorlerden.
    spor oncesi ve sonrasinda protein tuketmekse bu hormonun salgilanmasina olumlu katki sagliyor.
    genel anlamda da potasyum eksikliginin de hgh uzerinde olumsuz etkisi var. potasyum da en cok sebze ve meyvelerde bulunuyor.

    bu baglamda daha cok hgh uretimi saglamak icin duzenli uyumak, spor yapmak, vucudu vitaminsiz birakmamak gerekiyor.

    baska bir deyisle hgh; saglikli beslenen, duzenli yasayan ve spor yapan insanlarin nicin digerlerine nazaran daha genc gosterdiginin ya da gec yaslandiginin ve daha saglikli oldugunun sirri.

    ek bilgi: 1985 yilina kadar dna'dan nakil edilebilirken, bu yolun nakil yapilan hastalarda basta ailzhemier olmak uzere genetik tasima yoluyla cesitli hastaliklara sebep oldugu ortaya cikinca 1985'te kadavradan hgh nakli yasaklanmistir.
    gunumuzde rekombinant dna teknolojisiyle uretilebilmekte ve tedavi amacli kullanilmaktadir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap