• çok acayip bir yapı malzemesi.. viskozitesi artırılmış boya kıvamlı bir şey, bir ilacı var, ondan karıştırıldığında taş gibi, taş ne kelime beton gibi sertleşiyo. hatta fazla burulmaktan katla birleştiği yerlerden kopan bir döner merdiveni (ki bu da bambaşka bir hikayenin konusudur) kata geri yapıştırmakta bile kullandıklarını gördüm, hayvan gibi merdiven diyorum yahu.. aslen yer kaplaması olarak kullanılır, yere dökersin, bütün kata yayılır, iki üç gün beklersin, donar, sertleşir, sıfır eğimli bir yüzey elde etmiş olursun.
  • ev hanımlarına müjde. uygularkenki işkenceyi göze alırsanız cilop gibi malzemedir epoksi, her eve lazımdır. mutfak tezgahından daral mı geldi, mermere granite o kadar parayı bayılmayın. sehpanız masanız mı eskidi, boya tek başına dayanmaz. vernik yemek masasında çabuk çizilir falan. banyonuzdaki yer döşemesi ebenizin kestanesine mi dönmüş. kuş kukusu kadar yer için seramik alıp, işi adam yerine koymayan ustaların elinde sürünmeyin. hazırlayın yüzeyi, istediğiniz renge boyayın herhangi bir boyayla. sonra epoksi kaplayın. taş gibi malzemedir. sıradan bir yüzeyi camla kaplamışsınız gibi durur, çok şık olur. başka efektler de elde edebilirsiniz tabii. yapı malzemesi satan yerlerde vardır diye umuyorum, arayın bulun.

    iki bileşenden ibarettir bu meret, reçine ve sertleştirici. tek başınayken kendi hallerinde sıvı sıvı yaşar giderler. oda sıcaklığında bunları birleştirin. öyle özel makinalara falan gerek yok, ölçülü olarak ekleyip tahta bir çubukla falan karıştırın. akıllılık edip içine mikser sokmaya kalkışmayın. her partide ihtiyacınız kadar karışım hazırlayın. aldığınız yer allah rızası için tarif edecektir zaten. sonra bunu boyadığınız, hatta isteğe göre simlediğiniz tezgaha, masa tablasına, sehpa şeysine, dekupaj bilmemnesine falan döküp yüzeye yayın. yarım saate kalmadan yüzeyde baloncuklar oluşabilir, normaldir. bunlara okuyup üfleyin. okumadan da üfleyebilirsiniz tabii. nefesinizdeki karbondioksit baloncukları ortadan kaldıracaktır. üfürüğü kuvvetlilerden değilseniz çakmak çakıp yüzeyde gezdirmek de aynı işi görür.

    üç günden evvel heyecan yapıp kullanmaya başlamayın. kurumuş gibi görünür üçkağıtçı, siz tam süreyi bekleyin. bir de altını boyadıysanız onun da iyice kuruduğuna emin olun bunu uygulamadan önce. kullandığınız boyanın etiketinde tam kuruma süresi yazar zaten.

    ve rica ederim uygulama esnasında bana küfretmeyin. karışımı acilen uygulamak gerektiğinden streslidir. ayrıca malesef yapış yapıştır, insanı sinir eder. uygulama öncesi diğer yüzeyleri profesyonelce kaplamanız gerekir. gazete kağıdına güvenmeyin, malzemeyi emer. plastik, naylon kaplamalar ve yine plastik bantlar kullanın. eskimiş, püskümüş, gözden çıkarılmış kıyafetler giyin ve tek kullanımlık eldivenlerden edinin şöyle bi paket. saçınızı toplayın bir de. cillop gibi yaptığınız mutfak tezgahının kaplamasında donup kalmış kıl tüy istemezsiniz.

    son not olarak bitmiş yüzeye sıcak çaydanlık, dolma tenceresi falan koymayın. tenceredekileri servis tabağına aktarın, bi tabak da bana gönderin. bahsettiğim teknik gerçekten profesyonel sonuçlar almanızı sağlar, leke tutmaz falan ancak sıcağa ve üstünde soğan doğranıp sarımsak dövülmesine dayanıklı değildir malesef. normal kullanımla senelerce dayanır o ayrı. uygularken ortamı iyi havalandırın, yüzeyde kuruduktan sonra gıda maddeleriyle teması falan sağlık açısından bir sakınca teşkil etmez.
  • bir oksijen atomunun bir karbon zincirindeki ardışık iki karbon atomuna bağlanarak zincirde üçgen çıkıntı oluşturduğu organik bileşiklerin genel adı.
  • setleştiricisi ile dakikada bilmemkaçbin devirde karıştırılması gereken ama türkiyem şantiyelerinde bir kabın içinde sopayla çırpılan yapıştırıcı karışım.
  • sadece komponent halde ve kullanım esnasında zehirli olan malzeme, uygulama yapıldıktan sonra inerttür. içme suyu depolarının içi de kaplanıyor ayrıca bununla.
  • kolonda kirişte temelde takviye yapılanda kullanılır. eski betonarme elemana delikler acılıp icleri temizlenir kompresorle. epoksi sıkılıp demir filizler yerleştirilir. bu filizlere donatı donatılarak kolonmuş kirişmiş güçlendirilir. betonu da üzerine verildi mi eski elemanla takviyesi leziz bir şekilde birarad çalışır giderler.
  • genelde iki bileşenli reçinelerdir. karıştırıldığı andan itibaren ısı üretmeye başlarlar.
    çözücüsü asetondur.
  • zararsız bir türü de deniz hayvanlarının sırtına kamera ve ölçüm cihazları sabitlemek için kullanılır.
    (bkz: crittercam)
  • pürüzlendirilmeden kullanıldığında yere cam kaplamış gibi oluyorsunuz. evime kullanmak istiyorum aslında mermer üstüne yapacağım eğer metrekareye 20-50 euro arası değişebilen yapım masrafını üstlenebilirsem elbette. şu sıralarda 900 m2 civarında bir depoya bunu uygulatıyorum ilgililerin dikkatine*
    genelde 2 bileşenli olduğunu da belirtmekte sonsuz yarar var bence. a ve b bileşenlerini karışırıp 6 saat beklerseniz misler gibi heykeller yapabiliyorsunuz bende bunların kap içerisinde fırça unutmaktan dolayı oluşanlarından düzinelerce var.
  • epoksi kaplamalar hijyenik olmaları nedeniyle, ilac ve gıda gibi sanayilerde tercih edilen bir üründür. artık bu kaplamalar evlere de girmeye baslamıstır. epoksi zemin kaplamalarının uygulanması butik hale gelmistir. magazaların showroomlarında, satış ofislerinde, otellerin lobilerinde, bulaşıkhanelerde ve yemekhanelerde kısaca sağlığa önem veren heryerde epoksi olmazsa olmazlardandır. ayrıca tadilatı çok kolay bir urundur. beton ve diger zeminlere nazaran kullanım açısından omru daha uzundur. epoksilerde değişik renk secenekleri, desenler ve figurler saglayabilmek mumkundur. bu noktada diger kaplama ürünlerinden daha avantajlıdır.
hesabın var mı? giriş yap