40 entry daha
  • ev hanımlarına müjde. uygularkenki işkenceyi göze alırsanız cilop gibi malzemedir epoksi, her eve lazımdır. mutfak tezgahından daral mı geldi, mermere granite o kadar parayı bayılmayın. sehpanız masanız mı eskidi, boya tek başına dayanmaz. vernik yemek masasında çabuk çizilir falan. banyonuzdaki yer döşemesi ebenizin kestanesine mi dönmüş. kuş kukusu kadar yer için seramik alıp, işi adam yerine koymayan ustaların elinde sürünmeyin. hazırlayın yüzeyi, istediğiniz renge boyayın herhangi bir boyayla. sonra epoksi kaplayın. taş gibi malzemedir. sıradan bir yüzeyi camla kaplamışsınız gibi durur, çok şık olur. başka efektler de elde edebilirsiniz tabii. yapı malzemesi satan yerlerde vardır diye umuyorum, arayın bulun.

    iki bileşenden ibarettir bu meret, reçine ve sertleştirici. tek başınayken kendi hallerinde sıvı sıvı yaşar giderler. oda sıcaklığında bunları birleştirin. öyle özel makinalara falan gerek yok, ölçülü olarak ekleyip tahta bir çubukla falan karıştırın. akıllılık edip içine mikser sokmaya kalkışmayın. her partide ihtiyacınız kadar karışım hazırlayın. aldığınız yer allah rızası için tarif edecektir zaten. sonra bunu boyadığınız, hatta isteğe göre simlediğiniz tezgaha, masa tablasına, sehpa şeysine, dekupaj bilmemnesine falan döküp yüzeye yayın. yarım saate kalmadan yüzeyde baloncuklar oluşabilir, normaldir. bunlara okuyup üfleyin. okumadan da üfleyebilirsiniz tabii. nefesinizdeki karbondioksit baloncukları ortadan kaldıracaktır. üfürüğü kuvvetlilerden değilseniz çakmak çakıp yüzeyde gezdirmek de aynı işi görür.

    üç günden evvel heyecan yapıp kullanmaya başlamayın. kurumuş gibi görünür üçkağıtçı, siz tam süreyi bekleyin. bir de altını boyadıysanız onun da iyice kuruduğuna emin olun bunu uygulamadan önce. kullandığınız boyanın etiketinde tam kuruma süresi yazar zaten.

    ve rica ederim uygulama esnasında bana küfretmeyin. karışımı acilen uygulamak gerektiğinden streslidir. ayrıca malesef yapış yapıştır, insanı sinir eder. uygulama öncesi diğer yüzeyleri profesyonelce kaplamanız gerekir. gazete kağıdına güvenmeyin, malzemeyi emer. plastik, naylon kaplamalar ve yine plastik bantlar kullanın. eskimiş, püskümüş, gözden çıkarılmış kıyafetler giyin ve tek kullanımlık eldivenlerden edinin şöyle bi paket. saçınızı toplayın bir de. cillop gibi yaptığınız mutfak tezgahının kaplamasında donup kalmış kıl tüy istemezsiniz.

    son not olarak bitmiş yüzeye sıcak çaydanlık, dolma tenceresi falan koymayın. tenceredekileri servis tabağına aktarın, bi tabak da bana gönderin. bahsettiğim teknik gerçekten profesyonel sonuçlar almanızı sağlar, leke tutmaz falan ancak sıcağa ve üstünde soğan doğranıp sarımsak dövülmesine dayanıklı değildir malesef. normal kullanımla senelerce dayanır o ayrı. uygularken ortamı iyi havalandırın, yüzeyde kuruduktan sonra gıda maddeleriyle teması falan sağlık açısından bir sakınca teşkil etmez.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap