26 entry daha
  • aragorn ( :tam anlaşılamamasına rağmen etimolojik kökeni kral gibi yiğit anlamı taşımaktadır, ara kökünden türeyen aran kral anlamına gelmektedir. gorn ise coşkun,atılgan, tez canlı anlamlarına gelmekle birlikte yiğit ,kahraman anlamı da taşımaktadır) ,isildur'un birinci varisi olan aragorn-i kurtlar tarafından öldürülmüştür,hikayedeki aragorn- ii den bahsedilmektedir.
    kehanet sonrası ismi elessar(galadriel tarafından verilen kartal şeklinde yeşil taştan broş) veya estel( elfçede umut anlamına gelmektedir) arathorn'un oglu,numenor'un, dunedain'in ve isildur ( :isildur quenya dilinde aya adanmış anlamına gelmektedir) 'un ii. varisi .dönen ama sözünden dönmeyendir. umutsuzluğa kapılan ama umut edendir. asalet sahibi insan ırkının yüzünü kara çıkarmayandır. barahir( elf ve insanlar arası dostluğun simgesi) 'in yüzüğünü takandır.
    yolcudur, aslında o bir kolcudur. yüzük kardeşliğinin kardeşidir. umutsuzluktan umut yaratandır, aşkına inanandır, ölümden dönendir, sevendir,sevilendir. ölümlüler dünyasına giren, ve hatta çıkandır. koruyandır,kollayandır.

    orta dünyanın kaderini belirleyenlerden biridir.
    (bkz: elessar)

    hayal ürünü değil gibi duran hikayenin anlatanı, anlatılanı bitmedikçe varlığını sürdürecek. arathorn oğlu aragorn garip bir şekilde yüzleştiğimiz ırk kavramını sindirte, sindirte anlatır ,insanoğullarının krallığı taşıyacak özellikler taşıdığından şüphe duymamamızı sağlayarak bir nebze de olsa umut verir tıpkı isminde geçen umut * gibi.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap