7 entry daha
  • isim yoktu oturdum izledim. baslangicta ilginc geldi. bayagi bi ugrasmislar internette bayagi bi zaman oldurmusler diye dusundum. ikiz kulelerin yikilma olayinda bomba falan patlatildi diyor. ilginc dedim once hic de yikildigi zaman ole dusunmemistik, aklima kasif hocanin (bkz: kasif onaran) kitabi geldi, yanlis hatirlamiyosam sicaklik etkisi ile celigin elastisite modulu dramatik bir sekilde duser seklinde bir ibare olmasi lazimdi, kitaba ulasamadigim icin ole kaldi o cumle kafamda. dedim astm falan diyolar, elimin altinda vardi oturdum astm-a36 (standard specification for carbon structural steel) ve astm-a6 (standard specification for general requirements for rolled structural steel bars, plates, shapes, and sheet piling) yi bi hizlica gozden gecirdim. sicaklikla ilgili bi ibare bulamadim, daha fazlada aramaya usendim ama aramaya inadigimdan bi de internete bakayim dedim.

    http://www.engineeringtoolbox.com/…dulus-d_773.html

    adli adreste bisiler buldum. 70 f ki yaklasik 21 c yapar degeri baz aldim. 29 000 ksi olarak bildigim beton celigine (bildigim kadariyla bina celik ama eminde degilim ama elastisite modulu buna yakindir kullandiklari celikte) yakin degerler oldugu icin kabaca kabul edilecek degerler olarak gorup. 2000 f degerinde ne oluyo diye baktim. yaklasik olarak tabloda okunamasada yariya dustugunu gordum. kolonlarida kaybetmisti zaten bina bu durumda ucagin carptigi yerin ustunu tasiyacak pek bi eleman kalmiyo. gene de bi model patlatalim bakalim gerilme dagilimi nedir ne degildir. sole internetten boyutlari bulup abaqus ya da ansys te bi 29000 ksi elastisite moduluyle bi de bole kolonlarin 1/4 u gitmis, 2000 f ta ki elastisite modulunu yariya indiricem ne hale geliyo bina diye cozdureyim dedim, abaqus u actim ki aklima mete sozen bununla ilgili bi proje almisti nsf destekli dedim.

    http://www.cs.purdue.edu/homes/cmh/simulation/

    daha detayli olarak gorulebilir sekilde koymular bile pentagon daki ucak carpmasini. ikiz kule modeli yok ama olsun model iyi duruyo. paper bile basmislar gidip okumaya usendim. arasam kesin ikizkulelerin modelide cikacaktir dedim ama yine aramaya usendim. neyse olan benim harcadigim zamana oldu. hadi bu 3 maldeynegi bole bisi yapmis, peki bizim medyaya ne oluyo. bi arastir once her sikim hiyar diyenin pesinden bole eline tuz alip gitmenin manasi yok. bak kac saatimi yedim, gerek var miydi bence yoktu
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap