5 entry daha
  • aynaya baktığımda beni çok mutlu eden, dedemin ise yüzüme bakmamasına neden olan aksesuar. keşke daha önce yaptırsaydım dedirtmiştir. yine de tam zamanı olan bir dönemde yaptırdığıma olan inancım tam. (lise bitimi/üni. başlangıcı arasında kalan tatil dönemi)

    yeni yaptırdığım zaman aynaya bakıldığında fark edilmeyen (1-2 ay boyunca) bir şişlik oldu. bunu somut olarak daha kısa bir bara sahip olan piercing ile değişim yaptırdığımda fark ettim. çünkü iç kısmından çok sıkıştırmış ve canımı yakmaya başlamıştı. kanadığını görünce de dayanamayıp ikinci gün çıkarttırmak için dövmeciye gitmiştim (kendim çıkaramıyordum evet). bu olaydan sonra kısa barlı piercinge geçiş yapmak için acele etmemem gerektiğini anladım. şişme payı boşuna bırakılan bir şey değildi sonuçta. bunu yaşayarak öğrendim.

    yaptığım bir diğer hata ise yine aceleci davranıp ilk piercing değişimini evde kendim yapmaya karar vermek oldu. yine kendi canımı kendim yakmıştım. şimdi ki aklım olsa hiç ellemez, kendimi dövmecimin ellerine emanet ederdim. fakat delim yerinde hiçbir acı olmayınca "tamam ya benimki oldu; hem uzun da geliyor, sürekli oynuyorum; kısa takıp buna bir son vereyim!" diyorsunuz. bu tutum yanlışmış...

    hiç abartmıyorum; kerpeten, makas, cımbız gibi malzemeler kullandım. çünkü piercingi açmak için tutabilmem lâzımdı. meğer ameliyat eldiveni ile kolay tutuluyormuş ki ben eldiven kullansa idim de onu açamayacak olduğumu düşünüyorum hâlâ. denemediğim için bu sorunun cevabını asla öğrenemeyeceğim. dövmeciye gidip "abi ben bunu açamadım" dedim :d kendisi iki saniyede halletti.

    demem o ki piercing, yenisi ile değiştirmek ve daha kısası ile değiştirmek için acele edilmemeli.

    dip not: bunlar benim kişisel deneyimlerim. herkesin yapısı, derisi farklıdır. okuduklarınız sizi çok zan altında bırakmasın. çok isteyenin her zaman o istediği şeyden hevesini alması gerektiğini düşündüğümden buraya kadar gelip bu yazıyı cidden okuduysanız yaptırınız efendim. ben kendisini çok seviyorum, başta zorlamış olsa bile... :")

    diyelim ki yaptırıp beğenmediniz. o zaman yine dert edilecek bir sey yok, sakin olun. çıkarınca hızlı bir şekilde kapanıyor. abartıldığı kadar da iz kalmıyor. insanlar en ufak şeyleri bile abartırlar, unutmayın. bu da o "ufak" şeylerden biri işte : ))

    .
    .

    bu deneyimi de deldirdikten 2 buçuk ay sonra falan yaşadım:
    bir gece piercingi çıkarıp uyuma hatasında bulundum. üşendiğim için yaptım bunu, "sabah takarım ya" mantığıyla.
    sonuç şu: bir gece takmayınca kapanmaya başlıyor. bu hataya düşmeyin. kendim tekrar delmek zorunda kaldım. evet piercingi zorlayıp ittirerek kapanan kısmı kendim açtım. gerek yok böyle şeylere. insan canı tatlı bir şey sonuçta.
    .
    .
    bir dönem de u piercinge merak salıp onu denemek istedim. sadece 2 gün dayanabildim. kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. çünkü ağzımı ne zaman oynatsam sürekli sağa sola kayıyordu. buna rağmen kullananları görüyorum. demek ki onlar memnunlar, bilemeyeceğim artık... ben onu düzeltmekten karşımda konuşan insana odaklanamıyordum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap