9 entry daha
  • yeni neslin şaka anlayışına pek katılmamakla birlikte kitabı beğendim efendim. derli toplu yazılmış, anlaşılır bir türkçe ile çevrilmiş. bence çevirmene fazla yüklenilmeden suçu biraz da yazarda aramak lazım. ben gereksiz taramalar gördüm. her bölümde kendini aynı cümlelerle tekrar eden bilgiler vardı. hani aklında iyi yer etmediyse diye söylüyoruz der gibi. kalp durduktan sonra beynin 6-10 dakika daha yaşaması gibi. beyin ölümü gerçekleştikten sonra bağışta bulunan yarı hasta yarı kadavralardan organ hasadı yapılması da benim yaşlı tüylerimi diken diken etmeye yetti efendim. kalbim sapasağlam çok şükür ama yine de yüzümüzü öte tarafa döndüğümüz yaşa gelmiş bulunuyoruz. hele kalbin durup durmadığını anlayamayan doktorların adamları diri diri toprağa gönderdiklerini okuyunca benimki bile durayazdı.

    eğlenceli bulmadığım ama yazarının araştırmalarını takdir ettiğim, belgesel niteliğinde bir kitap. ilginç ayrıntılarla dolu. özellikle uçak kazalarına ilişkin verilen bilgiler hayrete şayan. çürümeye ilişkin bilgiler de bugün durmuş düşünür yarın manda kakası olacağımı bir kez daha hatırlattı bana.

    gelelim kapağa. son derece aklı başında, kitabın adı ve içeriğine uygun yerinde bir seçim olmuş. böyle şeyler çılgın bulunur mu evladım? mavi dansçı taytı giydirilmiş bir kadavra resmi olsaydı bak ona çılgın derdim işte.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap