2 entry daha
  • sağlam bir senaryo üzerine inşa edilmiş güzel bir film. tam bir başyapıt olacakken saçma sahne geçişleri, çiğ duran effektler ve oyunculuğun yer yer ortalamanın altında kalması hüsrana uğramama neden oldu. olağan, olağanüstü olabilecekken yarım kalmışlık hissi tüm bedenimi ele geçirdi bazı sahnelerde. spoiler kısmında detaylıca bahsedeceğim. sonuç olarak; izlenmeye değer, ortalamanın kesinlikle üzerinde ancak başyapıtlığı kılpayı kaçırmış bir film. senaryo tam olarak ekrana yansıtılabilseymiş (oyunculuk, efektler) 10 numara film olacakmış.

    puanım: 7.5/10

    --- spoiler ---
    en beğendiğim sahne kesinlikle ve kesinlikle şenlik sahnesi. izlerken tüyleriniz diken diken oluyor. ancak héloïse' in etekleri dandik bir ateş ile tutuşturulunca tüm büyü bozuluyor. akabinde bayılma sahnesi de pek gerçekçi değil. zaten mum ve pipo yakmak dışında kullanılan tüm ateş efektleri bayağı duruyor. izlerken fark edeceksiniz. bunun dışında noémie merlant'ın özellikle yakınlaşma sahnelerindeki donuk/yapmacık yüz ifadesi (marriane'in odasında héloïse arkadan ona yaklaşırken yüz ifadesine ve oyunculuğa özellikle takıldım. belki de oyuncu mental olarak o sahnelere hazırlanamadı, nedenini bilemiyorum) ve hikayeden kopuşlar yaşamam da filmin başyapıtlıktan uzaklaşmasına neden olan bir başka etkendi. (1 puan bunlar için kırdım)

    sahne geçişlerini beğenmedim. ani ve bir anda adapte olmakta zorlanıyorsunuz. diyaloglar takip gerektirdiği ve sofistike olduğu için bu sahne geçişleri çok hızlı kalmış. beyniniz görüntünün bir anda değişmesine hemen adapte olamıyor çünkü daha bir önceki sahneyi özümsemekle meşgul. (0.5 puan buradan kırdım)

    orpheus and eurydice hikayesi filme iyi yedirilmiş. héloïse' in gözlerinin koyu siyah olduğu sahne ve bu hikayenin mutfak masasındaki çözümlemesi tam bir şaheser. tabloda 28. sayfaya gönderme de... ama yine ve en önemli sahnelerden biri olan kapanış sahnesinde o zoraki ağlama... müzik olmasa daha da göze batardı. (kapanış sahnesi olduğu için daha fazla kırmam gerekirdi ancak müziğin yerinde kullanılması ve senaryonun sağlamlığı yüzünden 1 puan kırdım)
    --- spoiler ---
343 entry daha
hesabın var mı? giriş yap