66 entry daha
  • düşündüğümde kötü olmayan aksine erkeğin yararına olan bir kavramdır. psikolojisi ve fizyolojisi erkeğe göre güçsüz bir varlığın erkek psikolojisi ile hareket ettiğini düşünün... yani her kadının herhangi erkek sırf yakışıklı/kaslı diye onunla yatma hayali kurduğunu, sosyal statüye, erkeğin temsil ettiklerine bakmadığını ve çok eşli doğaya sahip olduğunu düşünün.(bilmeyenler için hipergami, o kadının kendinden üstün bir erkeğe tek eşli olarak bağlı olması durumudur.) yine kadın olmanın avantajı ile bunu yapabilme gücünü hayal edin. ne olurdu?

    o kadın, bir çok erkeğin eşine bağlı kalması gibi o erkeğe bağlı kalır mıydı? yoksa aldatma oranı erkeklerden daha mı çok olurdu? üstelik işin içinde bir de çocuk var.

    bir erkek olarak çocuğunuza ve karınıza kaynak ayırma yükümlülüğünüz var. üstelik hipergami'nin olmadığı şartlarda o çocuğun sizden olması bile düşük ihtimal olurdu. kesinlikle dna testi çok klasik bir süreç olarak karşımıza çıkardı.

    bir kadın sizden etkilenmişse, bu hipergamik olarak üstünlüğünüzü ifade eder. o kadın tek eşli olarak size bağlıdır. siz de hipergamiyi anlayarak kurallarına uyun. bu kadar basit. avantajlısınız. iyi, başarılı, kendine bakan ve devamlı kendini geliştiren bir erkek olursanız, o kadın da hep sizinle olacaktır.

    dozunda hipergami iyidir fakat hipergamik dürtüleri olmayan, bu paterni bozmuş veya aşırı hipergami dürtüsüyle devamlı eş değiştirme potansiyelinde kadınlar risklidir. erkeklerin eş seçiminde daha detaylı bir inceleme için:
    (bkz: sevgili adaylarına mülakatta sorulacak 3 soru/@karanlikruya)
277 entry daha
hesabın var mı? giriş yap