• öncelikle haberimizin linkini verelim:

    http://www.aksam.com.tr/haberpop.asp?a=37295,4

    efendim olan şudur; 23 nisan nedeniyle, 81 ilin öğrencilerinden oluşan türkiye öğrenci meclisi, 3'üncü oturumunu meclis genel kurulu'nda yapmıştır; meclis geçici başkanı öğrenci ibrahim seyhan, konuşmasında 'imam hatip lisesi öğrencisiyim. bizim önümüze ne koyarsanız koyun, dağlar, taşlar... bilin ki biz en zirveye çıkacağız. dağları taşları da, dünyayı da koysanız en iyi üniversiteleri kazanacağız, en iyi yerlere geleceğiz' demiştir.

    istanbul temsilcisi fatih çalışkan, 'yök kanunu'nun değiştirilmesi için topladığı imzaları başkanlığa sunmuş; sakarya'yı temsilen gelen mehdi eryılmaz da 'düz lise, imam hatip, sağlık lisesi ayrımı yapılmasın, sınavlarda bize de eşit davranılsın' demiştir.

    öğrenci meclisi toplantısında 'söz sahibi' bütün öğrencilerin imam hatipli olması ilginçtir. arınç'ın koltuğunu devrettiği 'geçici başkan' erzurum temsilcisi ibrahim seyhan, erzurum imam hatip lisesi'nde okumakta, seyhan'ın yerine 'seçimle' koltuğa oturan trabzon temsilcisi adem yıldız da sürmene imam hatip lisesi'nde eğitim görmekteymiş. imam hatipli temsilciler dün sabah bir araya gelerek 'başkan mutlaka imam hatipli olmalı' diye karar almış. yine 'yök kanunu değişsin' diyerek önerge veren istanbul temsilcisi fatih çalışkan da tuzla imam hatip lisesi'nde okumakta imiş.

    bütün bu olaylara yorumumuz şudur: bir meclis başkanı ki, makama geldiğinden yana, o yüce makamın gerektirdiği tarafsızlıktan uzak, politikanın hep içinde, sürekli milli görüş mesajları verme peşindedir; malesef bunu da yapmış ve milli egemenliğin yüceltildiği bir günde, hazır meclis çatısı altında askerlerin de tam kadro bulunmasından faydalanıp, kendi görüşlerini çocuklar üzerinden söyletmiştir. ayıptır, ayıp.

    sen kendi görüşlerini dillendirmek için böyle ucuz, basit senaryolar hazırlarsan ve kendi menfaatin için çocukları kullanırsan, onları ön plana sürmekten çekinmezsen; pkk'nın, toplumsal gösterilerde çocukları ön plana sürmesinden ne farkın kalır?

    (bkz: yazıklar olsun)

    edit: kötüleyin sürekli ki içiniz rahat etsin.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap