7 entry daha
  • 20 nisan 2006 itibariyle, hakkında açılan disiplin soruşturması nedeniyle hakimler ve savcılar yüksek kurulu tarafından 1'e karşı 6 oyla meslekten ihraç edilmiş olan kimsedir.

    bir hukukçu olarak bu savcının, bütün olumsuzluklara rağmen, ordunun bastırması neticesinde meslekten atılmış olmasını kabullenmem zor. çünkü, eğer iktidarı, yargıya müdahale ediyor diye eleştiriyorsak, o zaman bir başka kurum da aynı şekilde müdahale edip bir savcıyı meslekten men ettiriyorsa, buna da karşı çıkmamız lazım.

    başsavcının kanımca sorumlu tutulması gereken asıl eylemi, van 100. yıl üniversitesi rektörü hakkında önce tarihi eser kaçakçılığı, onu tutturamayınca çete kurmaktan yaptığı suç duyurularıdır. iddianamenin sebepsiz olarak sürüncemede bırakılarak, uzun süre hazırlanmaması nedeniyle, van 100. yıl üniversitesi genel sekreteri intihar etmiş, rektör yücel aşkın cezaevinde kalp krizi geçirmiştir. başsavcı asıl olarak bu eylemleri nedeniyle sorumludur.

    edit: bu arada, siyasal iktidar kendi adamına nasıl olur da sahip çıkmaz diye düşünüyordum ki cevabını da öğrendim. ihraç kararının çıktığı toplantıya adalet bakanı cemil çiçek katılmamış, tek karşı oyun sahibi ise müsteşar fahri kasırga'ymış. yani aslında sahip çıkamamışlar.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap