• tam adı, eldred gregory peck olan, 1916 kaliforniya doğumlu, amerikalı aktördür. university of california, berkeley'de babasının ısrarı ile tıp eğitimine başlamış, 1939'da mezun olduktan sonra new york'a taşınmıştır. bir süre gezici kumpanyalarda ufak tefek rollerle şekillenen oyunculuk serüvenine, 1942'de "the morning star" adlı broadway showu ile müthiş bir başlangıç yapmıştır. 1944'te "days of glory"de vladimir ve "keys to the kingdom"da father francis chisholm rolleri ile gereksindiği kendini gösterme fırsatını elde etmiş; keys to the kingdom'daki rolü ile en iyi erkek oyuncu oscar'ına aday gösterilmiştir. bu erkan başarı, hollywood'un en sıkı yönetmenleri ile çalışma şansını getirmiştir, pack'e. 1945'te hitchcock'un "spellbound", 1946'da king vidor'un "duel in the sun" ve 1947'de elia kazan'ın "gentleman's agreement" filmlerinde rol almış;1960lar ve 1970lerde, korku filmleri, savaş filmleri, western'lerde ooynayarak oyunculuk konusunda kendi kendine meydan okumayı sürdürmüştür. harper lee'nin romanında uyarlanan "to kill a mockingbird"'ün en favori filmlerinden biri olduğunu belirtmiştir.
    henry king tarafından yönetilmiş, ernest hemingway'in aynı adlı romanından uyarlanmış olan 1952 yapımı, "the snows of kilimanjaro"'da harry street rolü ile unutulmaz aktörler arasında yer almıştır.

    en son, martin scorsese'in 1991 yapımı "cape fear" (http://us.imdb.com/title?0101540 -t, büyük harf ile.) adlı eserinde robert de niro, nick nolte ve jessica lange ile birilikte, lee heller rolünde görülmüştür.

    (http://www.pbs.org/…canmasters/database/peck_g.html ile http://us.imdb.com/name?peck, gregory (n, p, g büyük harf ile)den kısaltılarak çevrilmiştir.)
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap