7 entry daha
  • grubun ceo'su gürcan karakaş'ın capital dergisinin nisan 2019 sayısında bir ropörtajı yayımlandı. fazlasıyla -ecek, -acak içeren ropörtajın kısa özeti:

    - markanın adı 2019 içerisinde açıklanacak.
    - yerli otomobil c segmentinde, tamamen elektrikli suv sınıfında bir araç olacak.
    - otomobilin her parçası, pili, eğlence sistemi doğrudan internete bağlı olacak. eğer otomobile önceden girdiğiniz ajandanızda gün içerisinde yapmayı planladığınız yol mesafesini girmişseniz ve yanına park ettiğiniz aracın pili sizden daha az ve sizden daha fazla yol yapacak ise bu araçlar kendi aralarında size sormadan enerji transferi yapabilecek ve bunun ödemesini blockchain üzerinden alabilecek. (akıllara burada iota geliyor)
    - aracın üretileceği akıllı fabrikanın tasarımına ve inşaatına 2019 içerisinde başlanacak.
    - 2019 sonunda ilk prototip tanıtılacak ve araç 2022 yılında yola çıkacak.

    bununla birlikte, vestel'in çinli gsr venture capital grubuyla imzaladığı 4.5 milyar dolarlık araç pili üretim anlaşması var. imzalanan anlaşma ile vestel-çin ortaklığıyla üretilecek pillerin rakip pillere göre yüksek oranlarda nikel bulundurması ve bu sayede daha yüksek enerji sığasına sahip piller üretilmesi hedefleniyor.

    anladığım kadarıyla "internete bağlı araçlar" kısmını turkcell halledecek, pazarlama ve servis işlerini anadolu grubu üstlenecek, vestel enerji depolama çözümleri sunacak, araç üretimini ise bmc yapacak.

    olayın özü şu: son kullanıcı nisan 2019 itibariyle daha tasarımına dahi başlanmamış fabrikanın ürettiği arabaları 2022 yılında kullanıyor olacak. geçmişte gördüklerimizden sonra insanın gerçekten inanası gelmiyor ancak projenin başında bulunan gürcan karakaş pek öyle boş atıp tutan bir adama da benzemiyor.
4559 entry daha
hesabın var mı? giriş yap