1 entry daha
  • 1969'da new york'da kaydedilmiş, miles davis'in en güzel albümlerinden biri. kadrosunun son hali herbie hancock, chick corea, josef zawinul, dave holland, wayne shorter, john mclaughlin ve tony williams şeklindedir. bu albümle ilgili iki şey paylaşmak isterim.

    albümün kapağında miles davis'in güzel bir fotoğrafı vardır. ilk kez cd olarak basıldığında, fotoğraf mavi çerçeve içindedir. fakat bu kompozisyon albümü satın alanlar tarafından pek beğenilmez. tam olarak ne zaman bilmiyorum (sanırım telif hakları cbs'ten sony'e geçtikten sonra) ama gelen tepkiler üzerine albümün yeni basımlarının kapağında fotoğrafın çerçevesiz hali mevcuttur.

    diğeri ise albümün ikinci parçasının ortasında duyulan çocuk sesi. ilk önce kısa birkaç konuşma, ardından da gayet net duyulan kahkalar ile yetişkin birinin sözleri. albümün birkaç canlı seans halinde kaydedildiğini okumuştum. herhalde bu seanslardan birinde müzisyenlerden birinin çocuğu, yeğeni vs. kayıt odasına dalıp imzasını atmıştır. bu sesler de, zaten yeterince mistik olan bu albüme ayrı bir hava katmıştır diyebiliriz.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap