4 entry daha
  • bu, bob dylan'ın dünyasına ilk kez giriş yapacak olanlara ilk tavsiye edilecek albüm olabilir. aradan geçen 40 yılı aşkın süreye rağmen hala kulağa çok taze gelen "freewheelin'...", şair-besteci dylan'ın ilk bombası sayılabilecek olan blowin' in the wind ile açılır. henüz 21 yaşında bunun kadar etkileyici sözler yazabilmek büyük bir başarıdır:
    how many roads must a man walk down before you call him a man?
    how many seas must a white dove sail before she sleeps in the sand?
    how many times must the cannonballs fly before they're forever banned?
    the answer, my friend, is blowin' in the wind.
    johnny cash'ten paul simon'a varana dek pek çok müzisyenin de coverladığı girl from the north country'nin sözleri yürek paralayan cinstenken, masters of war'da ilk manifestosunu sunar dylan bizlere. parçanın sonundaki sözler ("i'll stand over your grave till i'm sure that you're dead") cidden ürkütücüdür. bob dylan's dream'de daha sonra da pek çok kez yapacağı gibi rüya anlatıcılığına soyunur. a hard rains a-gonna fall ile bizlere yeniden, bu sözleri yazan 21 yaşında olamaz dedirten dylan, talkin' world war iii blues ve i shall be free ile daha o günden müzik tarihinin unutulmazlarından biri olacağının işaretini vermiştir. akustik gitar ve mızıkanın (sade enstrümanların) kullanımıyla dylan'ın müziği popüler müziğin şekillenmesinde en önemli pay sahiplerinden biri, kuvvetle muhtemeledir ki beatles'dan bile önde olarak, birincisi olmuştur.
    aldatılan gururlu bir adamın hüzünlü düşüncelerinden bahseden don't think twice, it's all right'ın sonuyla bitirmek istiyorum:
    i ain't sayin' you treated me unkind,
    you could have done better but i don't mind,
    you just kinda wasted my precious time.
    but don't think twice, it's all right.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap