8 entry daha
  • somuru duzenini surreal bir sekilde anlatan film. benlik bir film degil. festival filmi severler begenir. herkese hitap eden bir film olmadigi kesin. filme sadece degisik diyebilirim. 5/10
    ———cok agir spoiler ——
    --- spoiler ---
    markiz 54 ciftciyi kandirip kole olarak kullaniyor. bu insanların dünyada ne olup bittiğinden haberi yok. kadına çalışıyorlar çalıştıkça borçlanıyorlar. ne doğru düzgün yatacak yerleri ne de karınlarını doyuracak yemekleri var. sadece zengin çocuklarının okula gittiğini düşünerek çocuklarını okula göndermiyorlar. herşeyden korkuyorlar. nehirden bile geçemiyorlar. sınırları zorlamadıkları için de hep kendilerine çizilen sınır içinde kalıyorlar.
    bu toplulukta bir de lazzaro diye bir çocuk var. topluluk da bu çocuğu sömüyor. her işe bu çocuğu koşuyorlar. çocuğun annesi babası da yok. bir büyükannesi var.
    çocuktaki saflık kimsede yok. fatmagül’ün suçu yok dizisindeki ağbi karakterinin daha da saflaştırılmış hali.
    çocuk birgün hastalandığında yatacak yerinin bile olmadığını görüyoruz. çocuk markiz’in oğluyla arkadaşlık ediyor. şimdi yalan olmasın markiz’in oğlunun adi tracedi gibi birşeydi. neyse tracedi de çocuğu kullanma yolunu seçiyor. sen benim üvey kardeşim olabilirsin diyor.
    birgün lazzaro ateşli hastalık geçirip onun yanına gidemiyor. kayıp tracedi’yi aramaya gelen helikoptere bakarken ayağı kayıp uçurumdan düşüyor. zaten ne oluyorsa ondan sonra olaylar daha da absürdleşiyor.
    lazzaro’ya kurtlar bakıyor. kendine geldiğinde üzerinden yıllar geçmiş oluyor. herkes yaşlanmış bir o aynı yaşında kalmış şekilde. bir de mevsimler değişiyor bizim çocuk üşümüyor. biran icin insanları eski halleri ile görüyor. o zaman hepsi lazzaro’nun rüyasıymış diye aklimdan gecirirken herkes yine yaşlı haline dönüyor. kilisedeki müzik olayı ile lazzaro peygamberliğini ilan eder dedim o da olmadı. en son bankada ruhunu teslim edip kurtu dağlara geri saldı. kapitalizm bizim çocuğu yedi herhalde.
    lazzaro’yu izleyen bizler mutsuzduk ama kandirildigini bilmeyen lazzaro mutluydu herhalde.

    --- spoiler ---
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap