2 entry daha
  • iş yerlerinde vardır eleman alırken, firma uygun bulmazsa sebepsiz sualsiz elemanı çıkarabilir; elektronik cihazlarda vardır, beğenmezseniz fişiyle beraber geri götürür parasını geri alabilirsiniz.. programlarda vardır, deneme sürümü olarak kullanırsınız, işinize yararsa satın alabilirsiniz. araba alırken deneme sürüşüne çıkabilirsiniz. ilk onbirde başlattığınız oyuncuyu değiştirebilirsiniz.. evlenirsiniz, anlaşamadınız ayrılırsınız... hapse girersininiz; politikacının birinin düşüncesiz-plansız, haktan hukuktan bihaber, kimleri af kapsamına sokması gerektiğini analiz edemeyen egosantrik eşi af çıkartır.

    hayatın deneme süresi ise yoktur. size verilenler ile yaşamak zorundasınız, iyisiyle de kötüsüyle de. ekstrem örnekler dışında, doğduğunuz ülkenin vatandaşı olursunuz. aileniz ne ise odur, değişmez, gelecek kaygısı olmayan huzurlu bir aile ortamı da olabilir bu, alkolik bir baba ve her gün kavga gürültü de.. genetik olarak uzun boylu yakışıklı biri de olabilirsiniz, fiziksel engelli de.. o hayat sizindir, ben bunu beğenmedim değiştir şu özellikleri, yeni başlangıç değerleri ile başlamak istiyorum diyemezsiniz. ne kadar akıl denen bir şey olsa da, bu başlangıç değerleri oluşturur sizin karakterinizi, seçimlerinizi. dininiz, politik seçiminiz, hatta tuttuğunuz takım bile bu başlangıç değerlerinde saklıdır. kimisi gider starbucks'da işletme müdürü olur, kimisi baklava çalar hırsız olur, kimisi tecavüzcü sapık olur vs.. kim çocukken geçinmek için çöplerden teneke toplayan kişi olmayı hayal eder ki, ya da 3 kişiyi kurşun yağmuruna tutan bir katil.. bu işin içinde çözemediğim bir gizem var.. bazıları bu kadar şanslı doğarken bazılarının da bu kadar şanssız doğması, yaşaması.. ortadakilere zaten lafım yok, onlar süspansiyon misali, düzenin devam etmesini sağlayan tabaka..

    en sert konular bile telafilidir. ticaret, hukuk, sağlık... deneme süresi vardır, tazminat, yargıtay vardır vs.. ama hayatın kendisinin telafisi yok. elindekiler bunlar kardeşim, ne yapabiliyorsan yap. demek ki böyle olmalıymış, evrim yanılmış olamaz, bardaktan akan bir su gibi kendiliğinden, hesapsız kitapsız doğru yolu bulur. sana bu hayatı uygun gördük, bulutsuzluğun dediği gibi, ne olursa olsun yaşamaya mecbursun..
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap