10 entry daha
  • arwen undomièl, beren ve luthien'in elf lady'si luthien tinuviel ile binlerce sene sonra ayni kaderi ya$ami$ bir elf lady'sidir. o da, luthien gibi, sevdigi bir adan ugruna sonsuz ya$amindan vazgecmi$ ve eldamar'a seyahat etmek yerine aragorn ile kalip olumlu olmu$tur. elrond ile celebrian'in kizi, elladan ve elrohir'in kizkarde$i. onu taniyanlarca verilen isimlerden birisi lady evenstar.

    ilk kar$ila$malarinda aragorn bir anda kendisini luthien'i goren beren gibi zannetmi$, onlari anlatan $iirden dizeler okumu$tur, buna kar$ilik olarak lady arwen, kendisinin luthien'in soyundan oldugunu, ama o olmadigini soylemi$tir. ilk goru$te a$ktir a$klari. elrond, kendi gozetimi altinda buyumu$, normalden kat kat daha fazla omre sahip, hatta karde$inin* soyundan gelme, elf dostu elendil'in soyundan gelen bu adan'in kizina duydugu a$ki terslemez. yalniz bir $arti vardir, bu adan, eger kendisi icin cok degerli varliga* sahip olmak istiyorsa, o zaman yitik arnor ve kralsiz gondor kralliklarini birle$tirmeli ve sauron'u yok ederek kral olmalidir. bu her ne kadar her iki sevgili tarafindan kabul edilse de, onlarin onunde aci ve dirayet dolu bir gelecek acmi$tir, cunku aragorn dogu$tan gelen hakki ile rangers of the north'un ba$idir, arwen'in karde$leri elladan ve elrohir de birer ranger'dir ve beraber uzun yillar boyu butun middle earth'u gezerler, sava$irlar, bu sirada arwen ve aragorn cok seyrek goru$ur. her bulu$malarinda dolu dolu huzun vardir, kisa olan zamani bununla harcamak istemeseler de.

    yuzugun yeniden ortaya cikmasi ve fellowship of the ring'in kurulmasi ile umutlar yeniden filizlenir. lady arwen, aragorn icin elendil'i simgeleyen white tree ve numenor'un simgesi olan 7 yildizi i$ler aragorn'un sancagina, dostu halbarad ile de aragorn'a gonderir. halbarad, pelennor duzluklerinde bu sancagi ta$iyan sancaktardir.

    yuzuk yok edildikten sonra, rivendell ve lothlorien'den gelen bir elf kafilesi e$liginde gondor'a gelen lady evenstar, kral elessar telcontar ile evlenir, ba$ta eldarion olmak uzere bir cok cocuklari olur. aragorn fourth age 120'de olunce, lady evenstar lothlorien'e geri doner, bir sene sonra da orada olur. mezari aragorn ile birbirlerine a$klarini sunduklari cerin amroth tepesindedir.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap