109 entry daha
  • çocukluğumun güzel grubu, hala bazı şarkılarıyla beni gülümsetebilen adamlar. guns'ı ilk dinlediğimde -ufak bir çocuk olmama rağmen- grup hakkındaki genel kanıya ben de katılmıştım: guns bir modaydı ve fazla uzun ömürlü olmayacaktı. doksanların ortasında grubun pili bittiğinde haklılığımın ortaya çıktığını düşünmüştüm. aradan 10 yıl daha geçti ve ben artık yanıldığımı düşünmekteyim. guns'ın pili hakikaten bitti, grubun da modası geçti, ama müzikleri hala eskisi kadar güçlü. "estranged", "sweet child o'mine", "rocket queen"; bunlar öylesine güzel şarkılar ki, olayın, aradan geçen uzun yıllarla veya şarkıların ortaya çıkış zamanıyla pek de ilgisi yok.
    #8578239 no.lu entry'yi yazdıktan sonra pek çok eleştiri aldım; bunların azımsanamayacak bir kısmı neden doksanların en güzel albümleri arasında hiç guns n roses'a yer vermemiş olduğumla ilgiliydi. cevap basitti aslında ama bunu açıklamak hiç de kolay değildi. guns müthiş şarkılar yapmıştı, ama keşke yapmasalarmış dediğim şarkılar da yaptılar. appetite for destruction hariç, hiçbir albümleri kusursuz değildi. şahsen en sevdiğim albümleri use your illusion 2'de bile gereksiz şarkılar vardı. aslında guns'ın düşüşü ve piyasadan kayboluşu tam da bununla ilgili olabilir. bence use your illusion set'indeki görece zayıf şarkıları ayıklasalardı daha başarılı ve uzun ömürlü olabilirlerdi. özellikle use your illusion 1, bence guns gibi büyük bir gruptan beklenmeyecek derecede yavan besteler içeriyor. guns'ın piyasadaki taklitlerinden en büyük farkı kendilerine has bir duruşa sahip olmaları ve saç gruplarından hoşlanmayan dinleyicileri bile olumlu yönde etkileyebilmeleriydi; ancak bu albümdeki bazı şarkılar, guns'a taklitleri karşısında üstünlük sağlayan unsurlardan yoksun, gitarların sadece gümbürdeyip durduğu şarkılardı.
    hey gidi guns.. aradan 15 yıl geçmiş: "use your illusion" set'inin kusursuz halinin nasıl olacağını düşünüp durmuşumdur, içimde ukte kalmıştır hatta bu hep. böyle bir baskı, müzikalite olarak muhtemelen "appetite..."i* bile geride bırakacak ve rock n roll tarihinin en güzel albümlerinden birine dönüşecekti. işte hayallerimin double formatlı use your illusion'ı:

    cd 1:
    1. civil war
    2. live and let die
    3. yesterdays
    4. knockin' on heavens door
    5. dead horse
    6. locomotive
    7. breakdown

    cd 2:
    1. november rain
    2. 14 years
    3. bad obsession
    4. don't damn me
    5. you could be mine
    6. don't cry
    7. estranged

    use your illusion'ın yegane iyi şarkıları değil bunlar; "en iyi" şarkıları. şahsi düşünceme göre bu tracklist'e use your illusion'dan girecek ekstra bir şarkı bile, albümün muhteşemliğini azaltacaktı, bu yüzden 14 şarkıdan yukarı çıkmadım.
859 entry daha
hesabın var mı? giriş yap