9 entry daha
  • kurtuluş savaşını hem aydınların hem de halkın keyifle okuyabileceği şekilde anlatmak isteyen hasan izzettin dinamo'nun bu konuda başarılı olduğu sürükleyici romanıdır.

    umudun yitirildiği zamanlarda 30 dakikalık bir dozu okunarak alındığında çok çabuk etki gösteren, umut yeşertici, güçlü bir ilaçtır.

    oldukça ayrıntılıdır. bütün olayları en başından anlatır. örneğin atatürk'ün samsun'a çıkmasından önce ne kadar uğraştığını, istanbul'da neler yaptığı anlatır. sayısız insandan söz eder. öyle ki küçük bir şehirde yaşıyor olsanız bile kurtuluş savaşında şehrinizde neler yaşandığını bütün yerleri ve kişileri ile izleyebilirsiniz.

    diğer önemli ve güzel bir yanı anlatım biçimidir. herkesi kendi bakış açısından sunarak anlatır. örneğin son padişah vahdettin'i anlatırken onun daha önceki padişahların sonunu düşünerek yaşadığı buhranı çok güzel anlatmıştır. bu sayede çerkez ethem gibi tartışmalı konularda tarafsız ama doğru bir görüş ortaya koyabilmiştir.

    konusu kurtuluş savaşı olmasına karşın insanlık üzerine güzel bir kitap olarak düşünülebilir. bu özellikleri ile başta türk'ler olmak üzere tüm insanların okuması gereken bir eser olmuştur.

    düzeltme: bağlantı ve yazım hataları
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap