4 entry daha
  • üstteki yorumları okuyunca ben yanlış kitap mı okudum diye düşündüm. kitabın bol ödüllü olduğu doğrudur ama ödüllü kitap demek iyi kitap demek değildir. ha ben bestseller seviyorum diyorsanız okumanızda bir sakınca yok. edebi açıdan bir şeyler bulmak istiyorsanız 404 not found. bu kadar mı kötü. maalesef.
    konunun sürükleyiciliği ve kölelik sistemine karşı duruş kitabı bence bu konuma getirmiştir. o yüzden bu kitapla ilgili elimden bırakmadan bitirdim diyenlere denk gelirseniz şaşırmayın. ama bunu kölelik sistemini istismar ederek ve yeni hiç bir şey söylemeden yapmaktadır. diğer bir nokta acının ve işkencenin okurun gözünün içine sokulması. bildiğin acı pornografisi. satar mı? satar. biz yer miyiz? kurtuluş savaşı, ermeni tehciri, 6-7 eylül, kıbrıs mezalimi, maraş ve sivas olayları görmüş darbe, işkenceyi kanıksamış bir toplum olarak yemeyiz.
    siren yayınlarından çıkmış, 334 sayfa -ileride belki başkaları basar- begüm kovulmaz çevirisini okudum. begüm kovulmaz sözlüktenmiş, kırmak ve üzmek istemem ama ablacığım bari biraz sen toplasaydın kitabı. simultane çeviri gibi olmuş sanırım biraz aceleye gelmiş. bak soyadına güvenmişsin kötü esprisini yapmıyorum bile...
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap