4 entry daha
  • chloé zhao'nun yazıp yönettiği abd menşeli bağımsız film.

    filmin en özgün yanı yaşananların gerçek olaylardan uyarlanmasının ötesinde kişilerin bizatihi kendi hayatlarını oynuyor olması. yani ana castın tamamı gerçek kişiler.
    belgesel ile kurgu arasındaki ince çizgide yürünmüş ve başarılı olumuş.

    brady yetenekli bir rodeo binicisidir. yaşadığı ağır kaza sonucu artık rodeo yapmayı bırakın ata binmesi bile onun için ölümcül risk taşımaktadır. bütün hayatını vakfettiği, kendini var ettiği dünyasının elinden kayması oldukça zor olacaktır...

    film boyunca başrol oyuncumuzun atlar ile bu kadar iyi ilişki kurmasına hayret etmişken aslında onun gerçek hayattaki kişi olup oyuncu olmadığını öğrenince bu sefer de nasıl bu kadar iyi bir oyunculuk gösterebildiğini düşünür oldum. çünkü gerçek de olsanız gerçeğin replikasını yapmak hele ki oynamak zordur diye tahmin ederim. bu nokdada yönetmenin hakkını vermemiz şart. chloe zhao ilk kez bu filmiyle tanıştım kendisiyle sanırım ilk filmi de benzer bir yöntem kullanılarak çekilmiş.

    kovboyların gündelik hayatlarına, tutkularına, yaptıkları fedakarlıklara ve aile bağlarına kamerasını yönelltiği bu gerçekçi iş senenin iyi filmlerinden.

    https://www.imdb.com/title/tt6217608/
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap