• babasına aşık olduğu isminden belli, babasının işine, ilgilerine ilgi duyacağı kız çocuğu oluşundan belli, freud'un karşısına çıksam ilk gün ben söylerdim bunun geleceğini ama ayaküstü beni çözmeye çalışır felç olurdu gariban.

    tabii anna freud'un, sigmund freud'un takipçisi olmasında: sigmund'un erkek bir çocuk yerine kızını seçmesinde, oidipus kompleksi'nin, erkek çocuklarını kendisine karşı bir tehdit olarak görmesinin ve yetenekli, başarılı, erkekler karşısındaki kompleksli hallerinin etkisi vardır herhalde.

    anna freud çocukluğu sorunlu olup da, bütün çocuklarda kendi çocukluğunun gizemlerini arayan ve dahası öte büyük işler/kişilikleri gözü kesmeyen kadınlar gibi çocuklar üzerine yoğunlaşmıştır. küçük balık kolay temizlenir misali.

    "çocuk analizi tekniği" üzerine dersler veren ve bu konuda bir de kitap yazan sayın anna freud, uluslararası psikanaliz enstitüsü'nün genel sekreterliği yapmış ve goethe ödülü'nü almıştır harbiden.

    çocukları daha kolayca inceleyebilmek için kimsesiz çocuklar için, çocuk yuvası kurduğunu bilmemek değil öğretmemek ayıp. çocuklardaki sapmalar, gelişim gecikmeleri, duygusal yoksunluk nedenleri üzerine yoğunca çalışıp "suç ve aile" konusu üzerine yoğunlaşan kendisi kimi insanlarca önemli bir idolistik figür olarak kabul edilmektedir kesin.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap