9 entry daha
  • --- spoiler ---
    kim ki duk kendini tekrarlamaktan hic ama hic cekinmiyor ve bu tekrarlanan ogeler yonetmenin imzası halini almaya basladi 12 filminden sadece 3'unu seyreden benim icin. bin jipdeki iletisimde en cok kullandıgımız oge olan sesi bizden calip onun yerine muzigi ifadeleri obses objeleri koymaya devam ediyor cok da iyi yapiyor zira bunların sandıgımızdan daha yeterli ogeler oldugunu bir kez daha gosteriyor bizei ispatlıyor. bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bomda gibi suyu iletisimden uzaklasma kendinedonme kısıtlı kisi ile kurulan dunyalar olarak kullanmaya devam ediyor. o yalnızlık soyutlanmıslık beraberinde sosyal yasamda fazlasıyla bir butun olan bizler icin haksızlık isyan duyguları uyandırsa da sınırlı alanda kurulan iliskilerdeki yogunlugun altını ciziyor.

    ve theme muzigi. gafsadan sonra gene muhtesem bir muzik. kimi zaman cezalandırma kimi zaman korunma kimi zaman paylasımın en yogun yasandıgı anlar icin obses objenin anahtarı haline geliyor. muzik ve yayla kendinizden geciyorsunuz.

    dogu kulturu ve kabullenme, anlamadan oldugunu kabul edip varlıga niyesiz boyun egme. var olmasını 'olması gerek' olması icin yeterli oldugunu anlama filmde belki empati kurmanızı engelleyen tek sey. genc delikanlıgının yaslı adam ve genc kız arasındaki bagı anlamasa dahi kabul edip saygı duyması muhtesemdi. ve sanırım bu cok ama cok dogu kulturune ozgu bir sey.

    otesinde son 20 dakika muhtesemdi. gidenin pesinde olume gitme kıyamama boyun egme seklinde gelisen olaylar sinsilesi filmin en vurucu bolumu idi. bir kadının kac yasında olursa olsu kadın bir erkegin kac yasında olursa olsun erkek oldugunu gormek hostu.

    film masalsı bitmistir. tıpkı bin jip'de oldugu gibi. kan gormeyi bekledigim yerde kanı gostermis ve hersey seyrine uygun devam etmistir. zira eril bir sahip olmak veya bekaret bozmak * degil sadece yasanan ilk cinsel birlikteligin dogal sonucu idi sadece.

    otesinde salon cıkısında bir seyirci soyle dedi: gercek mutlu son herkes istedigini aldı. gulumsetti beni sahi oyle miydi ?
    --- spoiler ---
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap