6 entry daha
  • li bingbing kadar çekici çinli aktris. tam "dünyaca meşhur oldum" derken sırra kadem basmış, kaybolmuş. bir süredir çin'in pahalı filmlerinde başrolde yer alıyordu. sonrasında x-men days of future past'teki neredeyse repliksiz rolü (aynısı deadpool 2'de çekici japon shioli kutsuna'ya da yapıldı, az replikli klişe bir rol verildi aktrise) ile hollywood'a geçti. çin-hollywood ortak yapımı the king's daughter'da, bruce willis-adrien brody'li çin filmi air strike'da oynadı. iki film henüz vizyona girmedi. hollywood'un da dikkatini çektiği şu zamanlarda kaybolmuş.

    kimse nerede olduğunu bilmiyor. çin hükümetine yakın kaynaklar, hükümetin bingbing'i ev hapsiyle cezalandırdığını veya cezaevine gönderdiğini yazmışlar. yani ev hapsinde mi, cezaevinde mi, bu da bilinmiyor. nedeniyse filmlerden kazandığı miktarı az göstermesi, böylelikle daha az vergi vermesi. çin'in en ünlü ve en çok kazanan aktrisi için hükümet açıklama yapmaya tenezzül etmiyor, ki aktrisin kayboluşu haftalardır hollywood'un gündeminde. pek çok site, aktrisle ilgili haber girip duruyorlar. buna rağmen hükümet bir açıklama bile yapmıyor. kanıt var mı, mahkeme yapıldı mı-yapılacak mı, mahkemesiz mi alıkonuyor, kadın nerede? bu soruların hiçbirini yanıtlamıyor hükümet. ama şaşırtıcı da değil. mesela hollywood filmlerinde de benzer tavır mevcut. istediklerini yasaklıyorlar, istediklerine gösterim izni veriyorlar. hatta bu yıl christopher robin'deki bir sahnede bir karakter, devlet başkanı xi'ye benzetildiği için film çin'de yasaklanmıştı, bu mevzuyla dalga geçen talk showcu john oliver da yasaklanmıştı. :) öyle bir yönetimi var ülkenin.

    bingbing'in geleceğinin belli olmaması nedeniyle sıradaki filmi 355'te oynayamayabileceği de yazılıyor. bu hollywood filminin başrollerinden birisi bingbing'e verilmişti, çinli bir ajanı oynayacaktı yamulmuyorsam. diğer başroller jessica chastain, marion cotillard, penelope cruz, lupita nyong'o'nun. film gelecek yaz çekilecek. o zamana dek bingbing'in durumu netleşmezse rol başkasına gidecektir. gerçi şu an aktris, 355'le değil, özgürlüğüyle ilgili daha çok endişelidir, tabii gerçekten hapisteyse. son not: bingbing, i am not madame bovary'de çok iyiydi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap