184 entry daha
  • yeni nesil içten yanmalı motorların bir çoğunda bulunan, çift pervaneli basınç oluşturma sistemi.

    çalışma prensibi;

    1. pervane motor eksoz çıkışında bulunur ve burdan çıkan gaz akımı ile döner.

    2. pervane 1. ye bir şaft * vasıtası ile bağlı olduğu için onunla birlikte döner. dönmesi ile birlikte hava filtresinden gelen havayı motora doğru basınçlı bir şekilde itmeye başlar. bu şekilde birim hacimdeki hava miktarı artmış olur ve yanma odasına daha fazla hava girebildiği için daha fazla yakıt sokularak turbosuz duruma göre daha fazla güç elde edilir.

    avantajları;

    1. aynı hacimdeki atmosferik motorlara göre daha fazla güç elde edilebilir.
    2. aynı güçteki atmosferik motorlara göre daha düşük hacimde olacağından, ötv, mtv gibi vergisel parametrelere daha az para ödenmesini sağlar.
    3. atmosferik motorlara göre daha az yakıt tüketir. * * *
    4. chip tuning gibi modifiye olayları güç arttıralabilir. *

    dez avantajları;

    1. atmosferik motorlara göre daha hassastır, bozulması durumunda ciddi miktarlara tamir edilebilir.
    2. turbo lagı (bkz: #79903889)
    3. ikinci elde satım konusunda biraz sıkıntı yaşatabilir, turbolu arabalara karşı ön yargısı olan insan çok. heleki küçük hacimli bir turbo motor söz konusu ise örneğin 1.2 tsi gibi golflerdeki versiyonu 109 beygir güç üretmesine rağmen ( bu güç atmosferiklerde ortalama olarak 1.6 litrelik motorlar ile alınır) 1.2 ufak motor yok bu arabayı çeker mi falan tarzında muhabbetlere girerler, cahillik belli eder kaçılması gerekir.
    4. biraz daha öz verili kullanım ister, özellikle ilk çalıştırmada ve motoru durdurmadan önce 30 saniye civarı motorun rolantide kullanılması gerekir ki turbo yağlaması devam etsin diye. *
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap