53 entry daha
  • final sezonu olan 3. sezonda da yine bazı isimler değiştirilmiş, bazı olayların da ''kendi versiyonlarını'' anlatmış yapımcılar. zaten el chapo da dizi başlar başlamaz netflix'e ve esas yayıncı olan meksika kanalı univison'a dava açmak için harekete geçmişti.

    size hem dizide üstünkörü geçilen bir olayı aktarayım hem de dizideki karakterlerin gerçek hayattaki karşılıkları hakkında bilgi vermiş olayım:

    --- spoiler ---

    el chapo ile film çekmek üzere görüşen ve dizide ''kuzeyin imparatoriçesi'' rolüyle tanınan aktris vanessa espinoza olarak geçen karakter aslında queen of the south dizisinin orijinal versiyonu olan la reina del sur'un başrol oyuncusu kate del castillo'yu anlatıyor. kate del castillo, övgü dolu bir tweet'le el chapo'nun dikkatini çekmeyi başarıyor. el chapo; dizi dolayısıyla tanıdığı oyuncuyu görüşmeye davet ediyor ve hayat hikayesini anlatan bir film yaptırmak istiyor.

    kate de bunun üzerine hollywood'da yapım için girişimlere başlıyor. projeyi duyan sean penn devreye giriyor ve sonunda bu üçlü bir araya gelerek şu fotoğrafı çektiriyorlar. gömleğe dikkat ederseniz; dizideki sahnede aynen kullanılmış zaten.

    bu konuyla ilgili olarak netflix yapımı ''the day i met el chapo'' isimli belgeseli izleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

    ayrıca altiplano cezaevinden kaçışının arkaplanını da kendi kurguları ile anlatmışlar. firara ilişkin elimizdeki bazı bilgiler şunlar:

    - el chapo gibi tünel kazarak kaçmasıyla ünlü bir suçlu, zemin kattaki bir hücreye yerleştirilmiş.
    - kaçış sırasında bileğindeki takip cihazı kapatılmış.
    - cezaevindeki tünel kazıldığını tespit edebilen sensörler kaçış sırasında devredışıymış.

    bütün bunlara baktığımız zaman el chapo'nun dışarıdan yardım aldığı aşikar ama en başta da belirttiğim gibi arkaplana dair anlatılanlar tamamen senaristlerin kendi yorumları.

    daha önce conrado sol karakterinin meksika kamu güvenliği bakanı gerardo garcia luna'yı temsil ettiğini söylemiştim. yine el chapo'nun ilk eşi griselda dizide graciela adıyla, genç eşi emma coronel dizide elba coronado olarak geçiyor.

    2. sezona damga vuran isimlerden biri olan ''el cano'' karakteri ise los zetas'ın ''el lazca'' lakaplı lideri heriberto lazcano'ydu. lazcano'yu da meksika donanması öldürmüştü ve cesedi adamlarının yaptığı bir baskınla morgdan kaçırılmıştı. ayrıca dizideki gibi el yapımı tankı var lan bu adamların!

    son sezonda el chapo'nun peşine düşen isidoro karakteri ise beltran-leyva kardeşlerin silahlı gücünü yöneten ve onlar ölünce işin başına geçen isidro meza flores'ti. kendisi şu an hala kaçak durumda.

    ve son olarak 3. sezonda conrado sol ve eşi tarafından vicente gutierrez ödülü'nü alması için önerilen uriarte isimli yazar da gerçek hayatta aynı yıl belisario dominguez madalyası alan yazar-şair-politikacı eraclio zepeda'yı temsil ediyor.

    --- spoiler ---
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap