4 entry daha
  • en sonunda rusya'nin amerika'yla dalga gecmesine neden olan gorev. soyle ki:

    kalkistan bir sure sonra 100'u askin kamerayla cekilen goruntulerin izlenmesinden sonra, mekigin govdesinden yine parcalar* koptugu ve kopan parcalarin ne tur zarar vermis olabilecegi sorusu gundeme getirilmektedir. yapilan aciklamalara gore, kopan parcalar uzay mekigine carpmamistir, ancak yine de mekigin koruyucu tabakasina zarar vermistir. nasa yetkililerine gore, parcalarin gec kopmasi, uzay mekiginin yukselme esnasinda yanarak kul olmasini engellemistir.

    hatta amerika, uzay ucuslarini belirsiz bir sure erteleme karari almistir. reuters'den gelen aciklamalara gore, nasa calisanlari issiz kalma derdine dusmuslerdir bile. ingilizce haber detayi: http://news.yahoo.com/…728/ap_on_sc/shuttle_workers

    alinan goruntulerden incelendigi kadariyla tam olarak anlasilamayan bu olay sonunda, discovery'nin imha edilmesi, astronotlarin bir sure uluslararasi uzay istasyonu'nda ikamet etmeleri (misafirhane ya orasi!), atlantis adli yedek mekik hazir olunca, gidip astronotlari dunyaya getirmesi gibi senaryolar uzerinde konusulurken, su anda uzay istasyonunda iki adet kozmonotu bulunan rusya, subat ayina kadar 3 sefer yapalim *, sizin astronotlari ben getireyim, ama siz de benzin masraflarini karsilayin* demis, 2.5 yilda bir tane mekik gonderebilen amerika'ya, resmen 6 ayda 3 sefer yapalim diyerek en cool tavrini takinmistir.

    mufasa houston'dan bildiriyor.
    sorulara pesin edit: hayir houstan'da degilim.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap