6 entry daha
  • çıkış tarihi 17 ağustos olarak açıklanmış ariana grande albümü.

    albüm, streaming döneminde artık deluxe versiyonların bir anlamının kalmamasıyla popüler olan "15 şarkılık" tek versiyon ile geliyor. itunes'taki açıklamaya göre albümün 14 şarkısı explicit ki bu ariana için bir ilk.

    ortalıkta dolaşan şarkı listesi:

    1 - "raindrops"
    3 - "the light ıs coming" (ft. nicki minaj)
    4 - "r.e.m."
    7 - "successful"
    8 - "everytime"
    10 - "no tears left to cry"
    13 - "goodnight n go"
    15 - "get well soon"
    "god is a woman"
    "borderline" (ft. missy elliott)
    "blazed" (ft. pharrell williams)
    "sweetener"
    "better off"
    "breathing"
    "pete" (interlude)

    ilk single olan no tears left to cry, billbaord hot 100 listesine üç numaradan girdi ama bir iki haftada pozisyonunu kaybetti. hala radyolarda yükselmeye devam etse de hot 100'da zirveye oturmaktan çok uzak. ardından yayınlanan nicki minaj ile düet yaptığı the light is coming'in başta ikinci single olacağı söylendi ama şu an promosyon single olarak kalacağı iddia ediliyor. bir önceki albümü dangerous woman'da let me love you şarkısı ile yaptığını tekrar yapacak gibi görünüyor. o şarkıya da klip yayınlamış ama resmi single yapmamıştı. god is a woman'ın ise ikinci single olarak yayınlanacağı iddia ediliyor.

    kendisi bu arada troye sivan ile dance to this ve nicki minaj ile bed düetlerini yayınladı. evet, yine nicki minaj. geçmişte iki defa düet yapmaları yetmezmiş gibi hem grande'nin hem minaj'ın albümleri için iki şarkı daha yapmışlar. kariyer planlamasının nasıl yanlış yapıldığına dair pek çok hata örnek verilebilir ama böylesini çok görmezsiniz. bu, nadir görülen bir aptallıktır. aynı dönemde albüm yayınlayacak iki şarkıcının iki albüm için benzer sound'a sahip iki şarkı yapıp aynı dönemde yayınlaması ve iki şarkıya da klip çekmesi her yerde görebileceğiz bir aptallık değildir. üstelik iki şarkıcının da albümleri birer hafta arayla yayınlanacak.

    minaj'ın da grande'nin de çıkış single'ları listelerde beklenen performansı gösteremedi ve sanırım ikisi de liste başarısı için birbirinden medet umuyor. ancak aynı anda ikisinin de yayınlanması çok büyük bir hataydı. iki şarkının da birbirini engelleme ve başarısız olma ihtimali var.

    diğer şarkılara gelince, imogen heap imzalı bir şarkı olduğu söyleniyor. missy elliott düetini sabırsızlıkla beklediğimi söylemeliyim. albümü dinleyenler şarkıların "light"tan ziyade "tears"a benzediğini belirtiyor. "light"ın deneysel bir çalışma olduğunu söyleyenler var. pete ile ilgili şarkı olduğu ise yalan olabilir. zira böyle bir şarkı gerçekten varsa şu anki sevg— öhöm, nişanslısı pete davidson ile ilgilidir. albüm şubat ayında açıklandığında on beş şarkının olduğu söylenmişti ve o zaman böyle bir ilişki bile yoktu. bu da grande'nin nişanlısı için şarkı listesini değiştirdiği ve şarkılarından birini çıkarıp "pete" isimli yeni bir şarkı yaptığı anlamına gelir.

    her ne kadar zamanlama ve planlamada birçok hata yapmış olsa da albümü beklemekte fayda var. şu entry'de belirttiğim gibi sakin zamanı kaçırdı. şubatı ve martı çok iyi değerlendirebilir, iyi bir çıkış yakalamak için kullanabilirdi ama artık hip hop ve rap'in her yeri domine ettiği yaz aylarında bu pek mümkün görünmüyor.

    ah, bir de lütfen şu tersten yazma ve yapma olayına son versin. albümün kapağı çok kötü olmuş. tersten yazmak ve ters fotoğraflar yayınlamak korkunç bir fikirdi. albüm kapağına baktıkça başım dönüyor.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap