126 entry daha
  • nasil guzel bir film anlatamam. christopher nolan abimizin bizzat kendisi sanki soruyor batman'e, joel schumacher zirvalarini kastederek "why do we fall bruce?", ve sazi eline alip cevap veriyor, hem dark knight'a, hem de bu kara sovalyenin adam gibi bir filmini izlemek icin on yillardir bekleyen milyonlarca hayranlarina: "to learn how to get up again."
    david s goyer, batman'i cok iyi okumus; christopher nolan, batman dedigin uc boyutlu ve kapkaranlik bir karakterdir abiler, ahanda bu film iste boyle cekilir demis, christian bale "ben 6 yasimdan beri batman olmak istiyorum ulan" alt metinli bir performans sergilemis, liam neeson, ken watanabe, michael cane, gary oldman, morgan freeman ve cillian murphy sanki gercekten de canlandirdiklari karakterlermis de o buyuk aktorler degilmiscesine oynamis... vertigo/dc comics bu isi marvel'dan daha iyi beceriyorum mesaji vermis.(haydi vertigo haydi, sandman icin tam zamani simdi dip notumuzu da ekleyelim burada.) gercekten de begins gosteriyor ki, yetiskinler icin yapilmis graphic novellar beyaz perdeye uyarlandikca, cizgi roman sinemasi, kendine daha da bir ceki duzen verecek, daha da leziz filmler izleme sansina erisecegiz(eh, burada (bkz: sin city) demek farz)
    yalniz ister burton*, ister schumacher, ister nolan'in ki olsun tum batman filmlerinin ortak noktasi olan karizmatik isimi bulma sorunu bu filmde de bas gosteriyor. batman, returns, forever, &robin(hadi bu neyse-en boktan film olmasi ise ironik) ve begins...alternatif batman film adlari diye bir baslik acasi geliyor insanin. neyse ki yeni film icin dusunulen isim (begins'in sonunu da dusunursek) her yerde yazilip cizilmeye baslananlar dogru ise batman the killing joke olacakmis.
    ha bir de katie holmes vardi evet, bence cok buyuk bir casting hatasi; o carpik surati ve gulumsemesiyle muk-kem-mel bir joker olabilirmis kendisi, feci harcamislar.

    yapimda emegi gecen herkesin alnindan opuyorum buradan, ellerinize saglik, demek ki isteyince oluyormus.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap