9 entry daha
  • gereksiz bir sekilde uzun tutuldugunu dusundugum film.. filmden sonra, gittigim arkadaslarimla aramizda bir sessizlik oldu "filmin etkisindeyiz ha?" deyisimle yarildik.. avrupa sinemasina tapan arkadasimin filme methiyeler duzmesini beklerken "ben bunaldim" demesi vs. beni sasirtti. allah'tan sorun bende degilmis..

    ayrica filmdeki olaylar cok tahmin edilebilir.. gerci film cok eski olup turun orneklerini etkilediginden belki de oyle geldi.. ama olaylarin gidisati kolaylikla tahmin edilebiliyor..

    --- spoiler ---
    arkadasim demisti: "italyanin birligindan yana olan asilerin parasini ogleden sonra almaya geleceklerdi, o kaynadi" diye.. bende filmde bunu dusunmustum ama sonra herhalde dikkat edemedim derken, hakikaten oyle oldugunu dusundum..

    kurgu hadisesine gelince sonunu tahmin edebilecegimiz olaylari izlemek pek sasirtici gelmiyor.. mesela biz kadini avusturyali amirin odasina mektupla girerken gorduk "cut" sesi duyulup, film orada kesilebilirmis.. haydi olmadi, kadin amirin tepkisini gordu: "cut".. olmadi, kadin sevgilisinin tutuklanma emrini duydu, bulundugu binadan cikti.. olmadi, kadin sokaklarda yalniz basina yuruyor.. ama film buralarda kesilmiyor.. adam yakalaniyor, kursuna diziliyor, sonra olusune bakiliyor, biz ancak o zaman ekranda "fin" yazisini gorebiliyoruz..
    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap