8 entry daha
  • en son birkaç yıl önce konakladığım ankara oteli. eski yapıların sağlamlığını hissettiren yapıya ayak bastığınızda 1950-60ların havasını hissedebilirsiniz. dekorasyonu olduğu gibi korunmuş gibidir. istanbullulara ankara durağan gelir, köhne gelir ya ankara palas da "eskinin vakur" havasını durağan bir şekilde onca yıldır muhafaza etmektedir.

    50li 60lı yıllarda siyaset arenasının arka planında tıkır tıkır işleyen bir saat gibi görevini yapmış, siyasi kişilikler, gazeteci ve iş adamlarının buluşma noktası olmuştur. lobisinde kasvetli ankara akşamlarını birer viski içerek değerlendiren bu gruplar ülkenin geleceğinde rol oynayan şahsiyetlerdi. adnan menderes, celal bayar, ayhan şahenk, necip fazıl kısakürek, yahya kemal beyatlı, samet ağaoğlu, kasım kührevi, mükerrem sarol , nadir nadi ve yılmaz çetiner ankara palas'ın müdavimlerinden sadece birkaçı. muazzez abacı da beş yaşındayken burada sahneye çıkmış.

    ankara palas mimari açıdan bir binadan, işlevsel olarak ise bir otelden ya da devlet konukevinden çok daha fazlası. hele bir içine adımınızı atın ve eskiyi soluyun da bir ülkenin geleceğinin temellerinin atıldığı meclis dışı alternatif bir mekan olarak gözden geçirin ankara palas'ı.

    ankara palas'ı etraflıca anlatan okumaya değer bir yazı için;
    http://arsiv.hurriyetim.com.tr/…24/eklhab/08ekl.htm
    (dört motorlu pamela olayına özellikle dikkat!) *
    (bkz: çift motorlu pamela)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap