8 entry daha
  • artık iyice gereksizleşen; abd, japonya gibi gelişmiş ülkelerde azalan vites türüdür. özellikle istanbul gibi yoğun trafikli şehirlerde düz vitesli araçları kullanmak işkencedir. hâl böyle iken, türkiye'de nedense otomatik vitese "karı işi" olarak bakılır. böyle düşünen kişilerin genelinin hayatlarında bırakın otomatik vitesli araç kullanmayı, otomatik vitesli bir aracın içine girip girmedikleri bile şüphelidir. zira ilk kez otomatik vitesli araba kullandıklarında "aa süpermiş lan" diyip otomatik vitesin müptelası olmaları da ilginçtir.

    yoktur efendim düz vitesin araba kullanma zevki falan, basbayağı hamallıktır (hamallardan özür dileyerek bu tabir için) "makasa girecem ben, benim amacım ulaşım değil debriyajı kanırtmak" diyenler tiptronik vitesli araba alır, rahatlar. bilindiği üzere tiptronik şanzıman (özellikle opel'in kullandığı easytronic türü düz vites tabanlı düzenekler) düz vitesten çok daha üstün bir performans sağlamaktadır. zira hiçbir insanın yapamayacağı kadar seri vites değiştirilmektedir tiptronik viteslerde.

    "yok beni uğraştırma, amacım ulaşım kardeşim benim" diyen de otomatik vitesi seçer, yine rahata erer. tek avantajı daha düşük yakıt tüketimidir efendim bu vitesin. motor freni vb. savunmalar geçerli değildir, zira otomatik viteslerde de istenilen an vites küçültmek mümkündür (d-3-2-1 konumları sayesinde).
675 entry daha
hesabın var mı? giriş yap