4 entry daha
  • oldukça soğuk yaklaşır konularına da karakterlerine de. lawrence block matthew scudder'ı sever, bunu da hissettirir, val mcdermid kate brannigan'ı sever, peter robinson banks'i, ian rankin rebus'u sever. wexford, rendell'in çok temkinle yaklıştığı bir karakter izlenimi uyandırmıştır bende*. karakterin, olayı sonuca ulaştırıp kişisel kahramanlık yapmasıyla ilgilenmez gibidir ruth rendell. süreç içindeki psikolojilerle yoyo gibi oynamak onu mutlu eder sanki. bu açıdan polisiyeye son derece önemli bir katkı sağlamıştır.
    claude chabrol sineması için de aynı şeyleri söylenebilir, bu açıdan da taştan hüküm'ün chabrol elinde bir burjuva suratına tükürüs haline gelmesi *hiç şaşırtıcı değildir. rendell'i michael haneke de çok leziz uyarlayabilir kanımca, zira materyal ve kendisi arasında aynı mesafeyi koyma durumu, sinematografisinin temel taşıdır.
    not: ruth rendell hakkında sağdan soldan duyulan olaylar da** kendisine rude rendell lakabını yakıştırmış. bunu da ek bir bilgi olarak aktarmayı borç bilirim.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap