7 entry daha
  • versailles sarayının taklidi olarak görülen bu saray, ondan yaklaşık yüzyıl sonra inşa edilmiştir. avusturya macaristan imparatorluğunun zamanında da esasen yazlık sarayı olarak kullanılmıştır. schönbrunn'un fransız usulü düzenlenmiş olan bahçeleri her zaman halka açık tutulur; hatta öyle ki imparatorluk zamanında sarayın ileri gelenleri ve muhafız alayları beraber buraya oturmaya geldiği zaman bile herkes schönbrunn bahçelerini rahatça, elini kolunu sallayarak gezebilirmiş...

    birinci napoleon bu sarayı zamanında karargah olarak kullanmış; frenk imparatorunun aiglon yani yavru kartal namıyla tanınan doğan görünümlü şahin oğlu olan reichstadt dükü de 1832'de burada ölmüştür.

    şimdiki halinde daha çok bir volksgarten havası vardır. versay yavrusu olmaktan çok ezik bir sarı bina vardır orada. burada, botanik bahçeleri, teranyumlar ve de iğrenç sesli ama muhteşem görünümlü tavuskuşlarıyla karşılaşırsınız. çicek düzenlemeleri haddinden fazla gözalıcıdır, hatta kusursuzdur. ama fransız bahçesi'ne her zaman ingiliz bahçesi yeğdir. çünkü fransız bahçesi bar bar baroktur.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap