8 entry daha
  • çok güzel bir film. gerçek bir hayat hikayesini anlatıyor. dramatik olayları anlatmasına rağmen anlatımı dramatik değil, hafif bir komedi unsuru var. hikayenin kahramanları röportaj tarzında ara ara konuşuyorlar. bu konuşmaları hafif espirili, hafif vurdum duymaz tavırdalar.

    tonya'nın annesini oynayan allison janney çok başarılı. zaten bu rolüyle golden globe ödülü aldı. filmin sonunda 3-4 dakika tonya harding'in 1991 yılında amerika şampiyonasında buz üzerindeki performansı gösteriliyor ve sonrasında annesi, eşi vs gösteriliyor. allison janney hem gerçek anneye çok benziyor hem de onun çok ötesinde bir rol oynuyor.

    tonya'nın kendisi ve ailesinin eğitimsizliği, cahilliği, hayat tarzı, aile içi şiddet çok çarpıcı. zaten bu insanların başlarına ne geliyorsa cahilliklerinden geliyor. buz pateni gibi sofistike bir sporu yapan birisinin bu şekilde olmasını beklemiyorsunuz.

    tonya hiç bir şekilde zeki, disiplinli, ahlaklı bir sporcu değil. sigara, içki içiyor; disiplinli bir hayat yaşamıyor, yaptığı spora, çalıştırıcısına filan hiç saygısı yok. bu da şok edici.

    --- spoiler ---

    yine de filmin sonunda mahkemede verilen cezayı ve ömür boyu buz pateni sporundan men edilmesini hak etmiyor. o bölüm çok acıklı. daha eğitimli, düzgün insanlar olsalardı sonu böyle bitmezdi, daha bilinçli hareket ederlerdi diye düşünüyor insan.
    --- spoiler ---
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap