6 entry daha
  • her kanunun ulkede yasayanlara eziyet olsun diye cikartilmis gibi gorunmesinden ote, eziyet ceken vatandaslarina yardim etmeye calisan memurlarinin azarlandigi, dovuldugu, asildigi, kesildigi ulke. bunyesinde barindirdigi vatandaslarina saka yapmaktan bir turlu kendini alamayan kanun koyucularin, ulke disinda yasayan vatandaslarinin uslarinda canlanan "oh be kurtulduk sakalardan, ne guzel medeniyet varmis" dusuncesini ani ve beklenmeyen bir saka darbesi ile yikabilme yetisi de bu saka ulkesini tanimlayan en bir baba ozelliklerden biridir. soyle ki :

    bir zamanlar saka ulkesinde yasayan insanlardan bazilari bir baska ulkede yasamaktadirlar. bu baska ulkede saka ulkesinin pek cok temsilciligi (ki bazen bu temsilcilikler konsolosluk diye de nitelendirilmektedirler) bulunmaktadir. ancak bu bir baska ulkenin cografyasi cooook buyuk oldugundan saka ulkesi temsilcilikleri her yeri isgal edememis, belli basli noktalara yogunlasarak orada vatandaslarina saka yapmaya devam etmektedirler. misal : temsilcilikler oglenden sonra 1:30'a kadar aciktir. boylece 4 saat mesafede oturan bir kisinin temsilcilge gelmek icin sabah 9:30'dan daha once yola cikmasi gerekmektedir. ki bu vatandas eger daha once ulkesinde kendisine yapilan sakalari unuttu ise temsilcilik kapisindan iceri girdiginde sira ile giris, gelisme ve sonuc sakalari ile bertaraf edilmeyi hakedecektir.

    giris : kapidaki guvenlik elemanlari
    gelisme : asansor
    sonuc : 6. kattaki banka veznesi kilikli peronlar ile sira bekleyen yuzlerce saka ulkesi vatandasi

    boylece o isi o gun halledemeyecek olan saka ulkesi vatandasi temsilciligi kahkahalar ile gulerek terkedecek ve ertesi gun daha erken gelmek icin kendi kendisine soz verecektir.

    soz konusu saka ulkesi insanlari kendilerine "buraya gelmenize gerek yok, posta ile gonderin biz halleder size geri gondeririz" diyen "sanal temsilcilik" internet sitesinin acilmasina cok sevineceklerdir. hatta pek cogu bu internet sitesinin de buyuk bir saka oldugunu dusunerek cekinecek, ama saka olmadigini ogrendiklerinde de cok utanacaklardir.

    bir yil gececek ve sanal temsilcilik pek cok saka ulkesi vatandasini o uzak ulkede mutlu edecektir.

    sonra bir gun bir mail gelecek ve aslinda bu sanal temsilcilik internet sitesinin ilerde yapilacak bir sakaya zemin hazirlamak icin kuruldugunu anlayacaklar ve saka ulkesinin ne kadar da saka yapmaya azimli ve kendini adamis oldugunu bir kere daha goreceklerdir.

    soz konusu email iste soyle birsey olacaktir :

    "sevgili saka ulkesinin uzak diyarlarda oturan vatandaslari ...

    uzak diyar ulkesinin genis bir cografyaya yayilmis olmasi ve bazi vatandaslarimizin yasadigi bölgelerin temsilciliklerimize uzakligi dikkate alinarak, nüfus cüzdanlari ile ilgili her türlü basvurunun (yenileme, kayip vb.) postayla yapilmasina imkan taninmaktaydi.

    ancak, ilgili maddesi asagida sunulan 1587 sayili nüfus kanunu çerçevesinde içisleri bakanligimiz tarafindan yeniden yapilan degerlendirme neticesinde, saka ulkesi vatandasliginin yani sira kisinin kimligini ispata yarayan en önemli belge olmasindan dolayi nüfus cüzdani islemlerinin posta yoluyla yapilamayacagi, bu konudaki basvurularin sahsen yapilmasi gerektigi sonucuna varilmistir.

    boylece siz saka ulkesi insanlari sadece 4 saatlik mesafeden degil, gunlerce uzakliktaki mesafelerden gelerek saat 1:30'a kadar temsilciliklerimize muracaat etmek durumunda kalacaksinizdir. bilmukabele islemlerinizin ilk gun tamamlanamayacagi dusunulerek bir sonraki gune hazirlikli olunmasi onemle hicaz edilir.

    ayrica ek bir saka olarak islemlerinizin sonucunu alabilmek icin haftalar sonra tekrar gunlerce surecek bir yolculuga ve pek cok supriz sakaya da hazir olmaniz kurdul-i hicarkaz kilinir.

    sakaniz eksik olmasin

    saka ulkesi bas temsilciligi ... "

    iste saka ulkesi boyle sakalarin hic eksik olmadigi, uzaktaki vatandaslarinin iclerindeki "ah keske ulkemde olsaydim da bana saka yapsalardi" huznunun solmasina asla izin verilmeyen bir ulkedir.

    ne mutlu saka ulkesi vatandaslarina. haydi, sakalasin.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap