202 entry daha
  • hits'in iddiasına göre protesto etmek amacıyla 60. grammy ödülleri'ne katılmayacak olan şarkıcı.

    sheeran "en iyi pop solo performans" ve "en iyi pop vokal albüm" olmak üzere bu yıl iki adaylık çıkardı, genel kategorilerde ise hiç adaylık alamadı. kendisi bu konuda "bunun neden olduğu çok açık ve bu beni aşan bir şey," diyor.

    açıkça söylemese de açık olan ve onu aşan şey grammy'nin çekirdeği blue-ribbon komitesi'nin kararı. blue-ribbon, oylama listesini üyelere göndermeden önce sheeran'ın adını genel kategoriler aday listesinden çıkardı ve üyeler sheeran için oylayamadılar. shape of you'nun "yılın şarkısı" ve" yılın kaydı" adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu. hatta albümü divide'ın "yılın albümü"ne aday olması ise çok büyük bir olasılıktı. komite bunu siyahi şarkıcıların önünü açmak için de yapmış olabilir, son yıllardaki ingiliz etkisini azaltmak için de yapmış olabilir. adele, sam smith ve sheeran son yıllarda pop ve genel kategorilerde pek çok ödül kazandılar. "yılın şarkısı" son üç yıldır ingiliz şarkıcılara verildi. 2011'de kadın erkek ayrımı kaldırılıp pop solo kategorisi birleştirildiğinden beri bu ödül dört kez ingiliz şarkıcılara gitti. komite bunun önünü kesmek istemiş olabilir.

    en son komite tarafından listeden çıkarılan kişi 2014'te justin timberlake'ti. tıpkı sheeran gibi timberlake'i de genel kategorilerden çıkarmışlardı ve o da törene gitmeyerek prostesto etmişti. bu durum daft punk'ın önünü bayağı açmıştı. timberlake'in 2014'ten beri törene katılmadığını da ekleyim. sunuculuğu ya da performansı bırakın, adaylığı olduğu yılda bile gitmedi.

    bu kararı protesto eden tek kişi sheeran değil, elton john bu karara tepki olarak hem performasını hem de cbs programını iptal etti. sheeran'nın menajerliğini yapan şirketin sahibinin elton john olduğunu düşünürsek çok da şaşırtıcı değil.

    sheeran'ın törene katılmaması performansları da etkiliyor. en azından river ya da end game'i söylemesi bekleniyordu. şu an iki şarkının da grammy performans listesinde yer alması zor.

    kaynak kaynak
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap