1 entry daha
  • arabamı aldığım günden beri gayet net şekilde yetersiz bulduğum, dalga geçtiğim, sürekli false positive (türkçesi yanlış pozitif imiş, hiç çevirmemek daha makul geldi) uyarılar veren sistemdi, bugün gayet ciddi bir kazadan kurtardı, bir daha gıkımı çıkarmam.

    otoyolda navigasyona yan gözle bakarken önümdeki araç durmuş. (gayet durmuş, yavaşlamış değil) her seferinde dalga geçtiğim çarpışma uyarısını duyduğum an frene bastım ama yılların tecrübesine dayanarak söylüyorum, o araç, o mesafede duramazdı. bu sistemin güzelliği ise şu: çarpışma olasılığını farkettiği için (sesli uyarı bunun ilk kısmı) frene bastığınızda sizin sağladığınız basınçtan çok daha fazlasını, siz frene bastığınız an size destek mahiyetinde sağlıyor, normalden çok daha güçlü bir fren uyguluyor. fren mesafesi gayet kısaldı, abs devreye girmedi, araç hiç savrulmadı ve durduğumda öndeki araçla aramda 2 metre civarında mesafe vardı.

    yalnız bir başka şey daha var, inanılmaz güven duygusu veren oydu: frene basınca olası kaza anında ideal pozisyonda olmanız için emniyet kemerlerini geriyor, gayet belirgin bir güçle sizi koltuğa doğru çekiyor. bu durum araç durduğunda hala devam ediyordu, muhtemelen arkadan gelen olur da çarparsa diyeydi. okurken belki komik gelecek ama o esnada kemerin beni koltuğa doğru çekmesi bir çocuğun annesi veya babasının kolları arasındayken hissettiği güven duygusunu verdi bildiğin.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap