9 entry daha
  • tek kelime ile yine "terbiyesiz" olmu$ rammstein albumu. begeneni kadar begenmeyeni olmasi durumu daha da ilginc kilmakta. yalniz benim $ahsen cok ho$uma giden ota boka referans verme hadisesi artik iyice bu albumde ayyuka cikmi$ durumda. bakiyorum $imdi "reise, reise" $arkisina, aslen ingilizce "rise" kelimesine kok olan bir kaliptan gelen bir balikci terimi aslinda "reise", hem de seyahat anlamina da geliyor. ne guzel. uyan balikci uyan demek aslinda "reise reise seemann reise". bu arada genclerin daha onceden seemann diye bir $arkisi oldugunu hatirlamakta da faide var.

    sonrasinda mein teil zaten keyfekeder yamyam armin meiwes bey'i anlatiyor ki, oradaki "weiche teile" derken zaten "weichteil" kelimesine gonderme var ki, "weichteil" cinsel organ demek. ehihoh diyoruz, ilahi till diyoruz.

    dalai lama cok begeni gormemi$ saniyorum ama benim $ahsi favorilerimden birisi, icinde e$$$$ek kadar bir goethe'nin erlkonig $iirine gonderme var ki, yuha veya cu$o dememek elde degil.

    amerika leziz, moskau dikkat edilirse cok sapkin sozlu (hangisi normal sozlerin o ayri), yine favorimiz "du bist häßlich" diye kukreten morgenstern. stein um stein'daki "ramm-stein" vurgusu dikkat cekiyor. zannimca albumun en kofti $arkisi ohne dich, feci halde arabesk sozleri pek yaki$tiramadim kendilerine.

    amour? bitte bitte gib' mir gift.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap