• kamu kuruluşu ve işyeri açılışlarında ve fuar, festival,spor karşılaşması gibi etkinliklerde,başlamadan önce yapılan törenlerdir.

    çoğunuz bu törenlere katılmış ya da haberlerini tv,radyo veya yazılı basından izlemişsinizdir.

    ismini söylemiyeceğim bir ilçede görev yapıyordum.o dönemlerde lojman yok.(ha , yılı da söylemiyeceğim).bulduğumuz kiralık evde oturuyoruz.ev dediysem apartman.otel olarak düşünülmüş sonra vazgeçilmiş.daireler genellikle dışardan gelen kamu görevlilerine konut olarak kiralanmış.ev sahibimizin lakâbı "haco".almanyada işçilik yaparken kolunu makinaya kaptırmış.yüklü bir tazminat ve emekli maaşı ile bu apartmanı yaptırmış.

    bahar mevsimine girmişiz.bir gün kaymakam,savcı yardımcılarından bir arkadaş ve evsahibimizin yakın akrabası doktor, ziyaretime geldiler.kaymakam,beşuş bir çehre ile "mersin'de haco ev açıyor,törene sizi de davet etti " dedi.önce anlayamadım.(demek bir de mersinde ev yaptırmış.ama,açılıyor ne demek ? niye tören yapılıyor ?)diye düşünüyorum.kaymakama "ne evi niye açılış töreni yapılıyor." diye sordum.güleç bir yüzle "genelev açıyor" dedi.çok garibime gitti.ciddi mi söylüyorlar,şaka mı yapıyorlar anlayamadım."ben gelmem" dedim.tavrım biraz sertçe olmalı ki erken kalktılar.çıkarken doktor " gelseydiniz iyi olurdu hem mersinde de gezerdik" dedi.anladım ki davet ciddi.teşekkür ettim,gelemiyeceğimi bildirdim.

    üç gün kadar sonra savcı yardımcısı arkadaşı gördüm.mersin'e gidip gitmediğini sordum." evet ben, kaymakam,doktor beraber gittik.kurdeleyi kaymakam kesti.çok güzel geçti" dedi.

    kaymakam, sonradan bakanlık da yaptı.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap