9 entry daha
  • agnostiklerin ve ateistlerin devamli olarak the blind watchmakerda sundugu darwinist tezini lehlerine cevirmek istediklerini gozlemledigim adam. ayrica stephen j gould** ile pek cekisirlerdi bu konuda zamaninda. dawkins'in creationism olayini sayfalarca yalanlamaktaki amacinin sadece tanri'nin varolmadigini ispatlamak olmadigi gibi, gould'un da amaci burada aksini ispatlamak degildir.

    buna karsin, dawkins'in aksine gould din ve bilimin birbiririyle catismamasi gerektigini soyler; ahanda su sekilde: "because science treats factual reality, while religion struggles with human morality." ve bu noktadan sonra da konunun gerisini dusunmek sayin okuyuculara birakilir; ayriyetten sozluk yazarlarina itinayla selam edilmez.

    not: burada hem richard dawkins'i, hem de stephen j gould'u pervasizlikla suclamak isteyenler olacaktir elbet. zira, onlarin yaptiklari da bilim ve/veya dinin kapsama alanlari hakkinda uzerinde otorite sahibi olmadiklari hukumler vermek olarak nitelendirilebilir. lakin, biz burada barisi saglamak uzere bunu hukum degil, gorus olarak addedelim. ne de olsa kimse ahlak ve gercek arasinda, veya bilimle din arasinda cizgi cizmeye calismiyor.
    *
    *
911 entry daha
hesabın var mı? giriş yap