16 entry daha
  • hangi diziyi seyredeceğimi bilemediğimden ve bunun için ayrı bir liste de hazırlamadığımdan ötürü genelde imdb top 250'nin son sıralarında bulunan dizilere bakarım ki hem çok popüler olmasın hem de çok kötü olmasın efendi efendi izleyeyim diye. broad city'i galiba 248. sırada bulmuştum ve son değişikliğe göre listede yok. bir dizi olsun da her gün izleyeyim mantığıyla broad cityle böyle tanışmıştım ve iyi ki de izlemişim.

    ama tavsiye etme konusunda çok çekimserim zira bu dizi hiçbir şey katmayacak, arkadaşlık, dostluk falan bu tür şeylerin de bence bulunamayacağı bir dizi. (zaten samimi bir şey arıyorsak hiç arayışa girmeden friends izlemek yeterli.) broad city'de bir arkadaşlık var. abbi ve ılana. ama ikisinin de olumsuz yönleri bu arkadaşlığın çerçevesi içinde o kadar fazla verilmiş ki bir yandan olmaz olsun böyle arkadaşlık derken bir yandan da gülmekten alıkoyamıyorsunuz kendinizi. güldüğünüz şeyleri fark edince kendinizi sorguluyorsunuz. hayvan pornolarına bayılan, bulduğu her yerde esrar kullanmaktan çekinmeyen, havalimanında esrar kaçırmanın farklı yollarını öğreten ve insanları popo ve genital bölgelerinden ayırt etmeyi başaran iki kafayı sıyırmış hatun var. ama ne yazık ki bunları ayıplamak yerine gülmeye devam ediyorsunuz. e çünkü çok komik. bence yapımın asıl başarısı bu. tüm doğallıyla tam bir komik. ilk başta çok fena bir arrested development tadı almıştım ama broad city bence daha farklı bir deneyim.

    ilk bölümlerde oyunculuklarını inanılmaz yapay bulsam da sezonlar ilerledikçe o gelişen oyunculuğu, sahnelerdeki müthiş enerjiyi görmek harika. ılana glazer ve abbi jacobson hem oyuncu hem yazar olarak enfes bir iş çıkarıyorlar. bu bakımdan ödüllendirilmediğine şaşırmadığım bir yapım oldu, işlerini iyi yapıyorlar çünkü. hilary clinton ve yahudilik konusunda inanılmaz ısrarcı bölümler ortaya çıksa da bunlar bile yine çok takılacak detaylar değil.

    beni yerlere yatar gibi kahkahalara boğmuyor ama çok şaşırtıyor, çok eğlendiriyor. klasik bir insansanız ve farklı bir deneyim arıyorsanız bu dizi gayet güzel gider.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap