• warren buffett, george soros ile beraber mahşerin üçüncü atlısı. fidelity fonlarının yöneticisi. 1978 yılında fidelity magellan fonlarının başına geçtiğinde, fon varlıkları sadece 20 milyon $'dı. 1990 yılında emekli olduğunda fon varlıkları 14 milyar $ civarındaydı.

    kendisi dünyanın en çok tanınan mutual fon yöneticilerindendir. 1978 yılında bu herif yönetime geldiğinde fidelitiy magellan fonlarına 10.000$ yatırsanız ve her sene 100$ eklemiş olsaydınız, 20 yıl sonra emekli olduğunda 1 milyon $'ın üzerinde paranız olacaktı.

    tarzı daha ziyade warren buffett gibidir. değer arz eden ve büyüyen küçük şirketlere yatırım yapmıştır. teknik analize inanmaz hatta kitaplarında teknik analizle dalga geçer. yıllık ortalama 29% getiri oranını tutturmuştur. yanılmıyorsam meşhur kara pazartesi krizinin yaşandığı 1987 yılında dahi pozitif bir getiri elde etmiştir.

    bu adamın başarısının arkasındaki hisseler hatırladığım kadarıyla;

    fannie mae
    dunkin' donuts
    pier 1 imports
    taco bell
    chrysler ve eksik tüketim yıllar serisi sonlarında aldığı diğer otomobil hisseleridir. hisseleri masa başında değil sokakta gezerken, alıveriş yaparken seçin diye tavsiyesi vardır.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap