15 entry daha
  • gotcha, oyuncuların 0 puanla oyuna başlayıp, 301 puana ulaşan ilk oyuncu olmak için yarıştıkları bir dart oyunudur.
    oyuncular, oyun esnasında rakiplerinin puanlarını bombalamak* olarak tabir ettikleri bir yöntem ile sıfırlayabililer. "bombalamak", bir oyuncunun herhangi bir atışında, diğer oyunculardan birinin atışın yapıldığı turdaki puanına eş değer puanda atış yapmasına denir ve bombalanan oyuncunun puanları sıfırlanır. her oyuncunun bir turda 3 atış hakkı olduğuna göre*, her turda birden fazla oyuncuyu bombalama şansı da vardır.
    örneğin:
    1. oyuncunun skoru 20, 2. oyuncunun skoru 50, 3. oyuncunun skoru 30olsun ve 4. oyuncu ilk atışında 20'yi vursun. bu durumda 1. oyuncu bombalanmıştır ve puanları sıfırlanır. ikinci atışın 10 puanı vurduğunu düşünelim. bu durumda 4. oyuncunun toplam puanı 30'dur (20+10) ve 3. oyuncu bombalanmış ve puanları sıfırlanmış olur. diyelim ki üçüncü atış da 20 puanlık bir atış olsun. bu durumda 4. oyuncunun toplam puanı 50'ye (30+20) ulaşmıştır ve bu puan, 2. oyuncunun puanı ile eşittir. bu durumda 2. oyuncu da bombalanmış ve onun da puanları sıfırlanmış olur.
    eger bir oyuncu 301 puanı aşacak şekilde bir atış yapacak olursa, oyunucunun o turdaki puanları geri alınır ve oyuncu, oyuna bir önceki turda aldığı puanlardan devam eder. tamı tamına 301 puanı alan ilk oyuncu, oyunun galibidir.
    (bkz: dart)
    ayrıca (bkz: 01/#7108879)
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap