7 entry daha
  • tam ismi "konstantiniyye dünyanın arzuladığı şehir 1453-1924", orijinal ingilizce adı "constantinople city of the world's desire 1453-1924" olan philip mansel kitabı. kitap, bizans ve osmanlı'nın ölümsüz başkenti istanbul'un 500 yıllık tarihine ışık tutan kaliteli bir çalışmaya benziyor. kitabın arka kapağında şu yorumlara yer verilmiş:

    elinizdeki kitap konstantiniyye'nin (istanbul'un) beş yüz yıllık tarihi... osmanlı'nın en parlak döneminden çöküşüne, türkiye cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan zaman dilimini kapsayan, dünyanın en güzel şehrinin tarihsel haritası.

    son yıllarda istanbul hakkında yazılmış en iyi kitap. klasik olmaya aday bir yapıt.

    -metin münir

    doğup büyüdüğüm istanbul'un büyülü hikâyesi... tarihçi philip mansel'in romansı üslubu zengin araştırmasına hayat katıyor. konstantiniyye çok makbule geçen bir ikram kitap.

    -ipek çalışlar

    konstantiniyye, batılı ziyaretçileri uzun zaman büyülemiş ve bunun sonucunda da raflar dolusu güzel kitap yazılmış hakkında. elinizdeki kitap, en görmüş geçirmiş, en karmaşık şehirlerden biri olan istanbul hakkında yazılmış en iyilerden bir tanesi; philip mansel olağanüstü bir araştırmayla ve modern tarihin her yönünü başarıyla irdeleyerek kaleme almış bu kitabı. şimdilerde istanbul 'avrupa kültür kenti'olarak anılırken, konstantiniyye mutlaka okunmalı.

    -norman stone

    philip mansel, önemsediğim ve değer verdiğim bir yazardır. yazdıklarından her zaman çok şey öğrenirim, çünkü müthiş çalışkanlığıyla inanılmaz bir ayrıntı zenginliğini ortaya serer. bu kitabını da ingilizce'de yayımlanır yayımlanmaz almış ve keyifle

    okumuştum. şimdi türkçe yayımlanıyor olması güzel bir haber.

    -murat belge

    idefix - http://www.idefix.com/…taplari/urunno=0000000254352

    d&r - http://www.dr.com.tr/…itaplari/urunno=0000000254352

    amazon.com - https://www.amazon.com/…24a_1_7/144-1039716-9975913
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap