• wall street journal'ın embedded yazarı robert l. pollock'tan sonra türkiye'yi hedef alan, ve akp'yi yeşil sermaya üzerinden tırnak içinde eleştiren ve neo-con'ların akıl hocalarından biri olarak kabul edilen zat-ı ali.

    middle east quarterly dergisinde son yazdığı yazının başlığı şu: yeşil sermaye ve türkiye'de islamcı siyaset...

    bu ne neo-con'lar türkiye'deki insanların amerikan karşıtlığına karşı artık kıl olduklarından, bunu engelleyemedikleri için oha falan olduklarından ve halktaki karşıtlığı azaltamadığı için -hem niye azaltsın ki allah aşkına- akp hükümetinden kendilerine bay geldiğinden son günlerde akp'yi topa tutmaya başladılar. bu akıllılardan biri olan michael rubin, akp'yi 'incelediği' yazısında şöyle dokunduruyor:

    "washington ve ankara arasındaki ilişkisi ise uzun süredir problemli. ülkede amerikan karşıtlığı epey yaygın. ne erdoğan'ın ne de dışişleri bakanı abdullah gül'ün amerikan karşıtlığını engellemek için ciddi bir girişimi yok."

    devamında da sanki bu rubin abimiz amerika'lardan kalkmış çorum-mardin hattındaki kahvehaneleri gezip halkın nabzını tutmuş gibi inciler döktürüyor...

    "bundan 10 yıl önce türkler derin devletin etkilerini tartışıyordu. bugün hem kahvehanelerdeki sohbetlerde, hem de meclis’te türk yetkililer arasında yeşil sermayeden ve akp’nin kapalılığından yeni tehdit olarak bahsediliyor. para, uzun dönemli değişiklikleri yapmayı sağlayacak kısa dönemli populariteyi satın alıyor. ve bu açık suudi etkisinin altında bu değişiklikler büyük ihtimalle türkiye’nin laik yapısını daha da yıpratacak."

    önümüzdeki günlerde akp'nin başına bir şey gelirse şaşmamalı... bir şeyler oluyor yavaştan...

    bakınız: suyu bulandırmak
    bakınız: ortalığı karıştırmak
    bakmayınız: komplo teorileri

    edi+: "önümüzdeki günler"in üzerinden epey zaman geçti ve akp bildiğin akp... yukarıdaki söylediklerimi duymadınız. okey?
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap