4 entry daha
  • genellikle gizli servislerin ** insan kaynaklari departmanlarinin, eleman alirken veya taraf degistirenlerle, ikili oynayanlarla isbirligi yaparken dikkat ettigi dort onemli kriteri belirten kisaltma. money, ideology, compromise ve ego kelimelerinin ilk harflerinden olusur. bu dort kriterden herhangi birine asiri egilimi veya takintisi olanlar orgute alinmaz.

    money: para, yuzyillarin getirdigi tecrubeyle en guclu ihanet sebebi olarak gorulur. gizli servisler, paraya karsi fazla direnen isbirlikcilere uzun vadede guvenmez, ve para icin ajanligi sectigini veya para karsisinda zayif davranacagini suphelendikleri kisileri kadrolarina almamaya calisir.

    ideology: ideoloji, onemli taraf degistirme sebeplerinden biridir. karsi tarafin temsil ettigi ideolojiyle sicak bakanlarin kadrolara alinmasi sakincalidir haliyle.

    compromise: uzlasimcilik, kisaca kisinin karakter gucunu, santaj, seks vb. etkilere karsi ne kadar dayanikli oldugunu olcer.

    ego: ajanligi bir ego tatmini araci olarak gorenler icin de, orgute baglilik az olur, kisisel tatmin ugruna karsi taraf adina calismalari oldukca muhtemeldir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap