aynı isimde "run (snow patrol şarkısı)" başlığı da var
86 entry daha
  • geçenlerde netflix'te izlediğim dört bölümlük şahane bir ingiliz mini-dizisi. 2013’te hulu’da yayımlanmış bir channel 4 yapımı.
    her bölümde birbiriyle dolaylı olarak bağlantılı olan dört karakterin hikayesi var. özellikle birinci bölümde olivia colman ve üçüncü bölümde lennie james resmen döktürüyor, kaliteli oyunculuk budur diye gözümüze sokuyor..
    “run”ın imdb sayfası

    --- spoiler ---
    aşağıda “run” dizisi hakkında spoiler içeren şeyler var
    --- spoiler ---

    "run"ın birinci bölümünde olivia colman'ın canlandırdığı karakter carol, sevgisizlik ve yoksulluktan bunalmış bir kadın. kocasından ayrılmış, iki oğluyla birlikte yaşıyor. carol eski kocasının tam bir umutsuz vaka, hatta oksijen israfı parazit olduğunun farkında, ama iki oğlunun da aynı yolun yolcusu olduğunu kabullenmemek için çırpınıyor.
    carol'ın kendisi de bir melek değil gerçi, çalıştığı mağazanın deposundan küçük hırsızlıklar yaparak aile bütçesini denkleştirmeye çalışıyor. birgün iki oğlu iyice zıvanadan çıkıp yok yere bir cinayet işleyince, carol'ın hayatında ciddi bir kırılma noktası yaşanıyor...

    mini-dizinin ikinci bölümü, carol'ın depodan çaldığı cep telefonlarını el altından satan ying isimli kaçak göçmen çinli kızın hikayesi. ying’in görünürdeki gündelik işi, brixton sokaklarında dolaşıp korsan dvd satmak. ama ying’in başındaki asıl bela, ingiltere’ye kaçak gelmek karşılığında borçlandığı çinli çete reisi gao.

    üçüncü bölümde lennie james'in canlandırdığı richard isimli bir ex-junkie'nin yürek burkan hikayesi var. artık temiz olmasına rağmen talihsiz bir polis baskınında gözaltına alındığı için, hem mahkeme izniyle görüşebildiği 12 yaşındaki kızıyla olan randevusuna yetişemiyor hem de yaşadığı sığınma evinden atılıyor. kızına hediye etmek için birinci bölümde ying’den satın aldığı korsan dvd’ler de elinde patlıyor tabii.
    kızını görebilmek ve artık temiz olduğunu çevresindekilere anlatabilmek için mücadele ederken evsiz kalınca, iyice balataları sıyırıyor. sokakta tesadüfen bulduğu kapısı açık unutulmuş eski bir otomobilde gecelemeye başlıyor, sonra kızına para verebilmek için o arabayı satmaya çalışıyor…

    nihayet dördüncü ve son bölümün kahramanı polonyalı göçmen kasia, birinci bölümde carol’ın oğullarının yok yere öldürdüğü adamın sevgilisi ve üçüncü bölümde richard’ın gecelediği arabanın sahibi. kasia’nın geçim kaynağı ise, sahte evliliklerde gelin rolü oynamak, ingiltere’de oturma izni almak isteyen göçmenlerle kağıt üzerinde evlenmek…
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap