8 entry daha
  • superman zaten vakti zamanında superman 4 adı altında dönmüştür. lakin 80 lerin sonunda artık böyle bir süper kahramana pek de ihtiyaç kalmadığından, bu film orjinal süpermen christopher abiyi ihtiva etmesine rağmen ilgi görmedi. süpermen 4 ü seyrettirdiğim insanlar "böyle bir film mi vardı" tepkisini vermekten kendilerini alamazlar, emulede dahi pek az insanda vardır bu film.

    öte yandan, son dönemde hollywood film noir ı kabul etmese de günümüzün pesimist bakış açısından fazlasıyla etkilenmiş durumda. seyirci bu durumdan baymaya, kendilerini bu durumdan sıyırma çabasına girmeye başladı. amerikalılarda yaratılan "dünya bize düşman, terör her yerde, huzur yok" düşüncesi bu derece asosyal insanları dünyanın öbür taraflarındaki herhangi bir insanın aklının alamayacağı kadar etkilemiş durumda. halkın mutsuz olduğu dönemlerdeki film seçimlerine bakarsak, komedi filmleri gişe hasılatlarında rakiplerine fark açarlar, süper kahramanlar, kurtarıcı rolündeki insanlar yeniden diriltilirler.(türkiyede dahi dram filmleri 500 bin hasılat yaparken komedi filmleri 1,5- 2 milyon arası hasılat yapıyor)

    eh, süperman yerine asıl kaptan amerikaya ihtiyacı var hollywoodun da, ne yazık ki özellikle avrupalılar fazla antipatik bulduklarından ve tavır aldıklarından amerika dışındaki hasılatta sükut-u hayale uğramaktan korkuyorlar.
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap